Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Észtországban élő oroszoktól a kormány erőszakkal elkobozza a fegyvereket

888.hu

2022.09.20. 13:30

A miniszterelnök szerint az oroszok és a fehéroroszok „fegyverrel a kezükben veszélyt jelentenek Észtország biztonságára”.

 

Az Észtországban élő orosz állampolgárok lőfegyvereit a rendőrség erőszakkal elkobozza, ha az új törvény értelmében nem hajlandóak önként átadni azokat.

A kormány véglegesítette a törvényjavaslat részleteit, és a törvényhozás elé kerül, majd várhatóan megszavazzák a törvényt. A fegyverelkobzási intézkedés a kelet-európai országban élő fehéroroszokra is vonatkozik majd.

Arra a kérdésre, hogy számít-e a fegyvertulajdonosok engedelmességére, Kaja Kallas észt miniszterelnök azt mondta, hogy „nehéz megítélni”.

 

Mindenesetre ezt a törvénytervezetet még a jelenlegi kormány idején elküldjük a Riigikogu (az Észt Köztársaság törvényhozó testülete) elé. Erről már megállapodtunk, és határidőt is szabtunk. Mindenképpen időt fogunk adni az embereknek, hogy önként adják át a fegyvereiket, és a határidő lejárta után a rendőrségen lesz a sor.”

 

– tette hozzá.

Összesen csak 629 regisztrált fegyvertulajdonosnak kell leadnia lőfegyverét.

A történelem azt mutatja, hogy általában nem szokott túl jól végződni azoknak a kisebbségi csoportoknak a sorsa, amelyek a kormány megbízásából lemondanak az önvédelemhez való jogukról. Észtország biztonsága tényleg annyira gyenge volna, hogy egy olyan orosz és fehérorosz kisebbség belföldi lázadásától tart, akik egyáltalán nem érdekeltek az ilyen típusú lázadásokban?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Áthelyeznek egy transznemű elítéltet, mert féltik a női foglyok testi épségét

Áthelyeznek egy transznemű elítéltet, mert féltik a női foglyok testi épségét

Skócia áthelyez egy nemi erőszak miatt bebörtönzött transznemű elítéltet egy női börtönből, miután politikusok, aktivisták és jogászok is aggodalmukat fejezték ki a többi fogoly biztonsága miatt – közölte Nicola Sturgeon skót miniszterelnök csütörtökön.

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Újabb szankciókkal sújtotta az Egyesült Államok a Wagner orosz fegyveres csoportot

Az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma csütörtökön újabb szankciókkal sújtotta az ukrajnai harcokban is jelentős szerepet vállaló, jelentős nemzetközi bűnszervezetnek minősített Wagner orosz katonai magáncéget.

Jair Netanjahu: A „sorosozás” nem antiszemitizmus

A „sorosozás” nem antiszemitizmus – jelentette ki Jair Netanjahu kolumnista, rádiós műsorvezető, izraeli politikai influenszer a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának második napján, csütörtökön Budapesten.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére