Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Erste elégedett Orbánnal

2015.11.30. 16:04

BÉCS, 16:15

Andreas Treichl, az Erste Group vezérigazgatója a Der Standard című osztrák lapnak adott interjújában kijelentette:

Orbán Viktor mind az Erste Bankkal, mind az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) kötött összes megállapodást betartotta.

 

A következő két-három hónapban megszülethet az a megegyezés, amely alapján az EBRD és a magyar kormány 15-15 százalékos részesedést szerezhet az Erste Bank magyarországi üzletágában tette hozzá a vezérigazgató.

Egy februárban aláírt megállapodás értelmében a magyar állam és az az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) tőkeemeléssel 15-15 százalékos tulajdonrészt szerez az Erste Bank Hungary Zrt.-ben, a bank pedig a jövőben aktívabb finanszírozást vállal. A megállapodásnak része volt az is, hogy a bankadó 2016-tól csökken.

Treichl arról is beszélt, hogy a magyar és  a szlovák kormányt már meggyőzték a bankadó csökkentéséről, Ausztriában még dolgoznak rajta. És reményét fejezte ki, hogy az osztrák adót a németországi szintre tudják csökkenteni, azonban megállapodásra hivatkozva további részleteket nem közölt a tárgyalások menetéről.  


Andreas Treichl egy bécsi elemzői értekezleten a múlt héten kérdésre azt mondta: a magyar állam kissebségi üzletrész-szerzése az Erste Bank Hungary-ban tovább késik és a bank attól teszi függővé az ügylet megkötését, hogy az év végéig "barátságosan" megoldódik-e a Quaestor-befektetők ügye.

Azóta az  Alkotmánybíróság (Ab) megsemmisítette a Quaestor-károsultak kárrendezéséről szóló törvény egyes rendelkezéseit.

(MTI)
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére