Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ENSZ épp nem ér rá, mert a migránsok szétosztásával van elfoglalva

888.hu

2018.09.26. 11:00

Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök felszólította kedden az ENSZ-t, hogy találjon megoldásokat az arab világ konfliktusaira, mert a világszervezet hiányosságai ártanak a belé vetett bizalomnak. Az ENSZ azonban a valódi konfliktusok megoldása helyett a bevándorlás megszervezésével van elfoglalva.

Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök felszólította kedden az ENSZ-t, hogy találjon megoldásokat az arab világ konfliktusaira, mert a világszervezet hiányosságai ártanak a belé vetett bizalomnak. Az ENSZ azonban a valódi konfliktusok megoldása helyett a bevándorlás megszervezésével van elfoglalva.

Az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakán felszólaló egyiptomi elnök országának a szíriai, jemeni és líbiai konfliktusok politikai megoldására tett erőfeszítéseiről beszélt, melyeknek célja a terrorizmus és a felekezeti erőszak terjedésének megfékezése – írja az MTI.

Kijelentette: kétségtelen, hogy az ENSZ – az erőfeszítései ellenére – a konfliktusok végső megoldásában még messze nem könyvelhet el sikereket.

Hogyan is hibáztathatnánk egy arabot azért, mert kérdőre vonja az ENSZ-t, valamint annak hitelességét, amit képvisel, egy olyan időben, amikor a (közel-keleti) térség a szétesés, a nemzetállamok pedig az összeomlás veszélyével néznek szembe, ami a terrorizmus és a felekezeti konfliktusoknak kedvez?"

– tette fel a kérdést esz-Szíszi.

Hozzátette: nincs kiút a szíriai vagy jemeni konfliktusokból anélkül, hogy nemzetállamiságukat és szuverenitásukat helyreállítsák, és helyet adjanak népeik legitim törekvéseinek. "A nagy válságokra átfogó megoldásokat kell találni" – szögezte le.

A 2011-es arab tavasz során számos tekintélyelvű kormány ellen robbant ki felkelés a Közel-Keleten, aminek következményei a mai napig éreztetik hatásukat a térségben. Több felkelés azonban polgárháborúba csapott át, termékeny talajt szolgáltatva a terrorizmus és a felekezeti erőszak terjedésének. Kirívó példája az Iszlám Állam dzsihadista szervezet felemelkedése, amely Szíria és Irak kiterjedt területeit vonta ellenőrzése alá 2014-ben, és több környékbeli országban megvetette a lábát.

Egyiptomban, amelyben – a kritikusok szerint – esz-Szíszi hatalomra kerülésével ismét autoriter rendszer épült ki, a dzsihadisták a mai napig biztonsági fenyegetést jelentenek annak ellenére is, hogy a kormányzat nagy figyelmet tulajdonít a terrorizmus elleni harcnak.

António Guterres ENSZ-főtitkár egyébként kedden beszélt arról a közgyűlésen, hogy törékennyé vált a nemzetközi intézményekbe vetett bizalom, a nemzetközi együttműködés elve pedig "pont akkor került tűz alá, amikor a leginkább szükségünk van rá". A főtitkár szorgalmazta az unilateralizmus elleni küzdelmet és a fokozottabb nemzetközi együttműködést, amelyre az ENSZ épült.

Az ENSZ jelenleg nem ér rá, mert a bevándorlással van elfoglalva

A populizmusnál sokkal nagyobb veszélyekkel is szembe kell néznie a világszervezetnek, például azzal, hogy egyes arab államok az Izrael elleni bosszúra használják a szervezetet.

Májusban felszínre hozta az indulatokat, hogy az USA Jeruzsálembe költöztette nagykövetségét. Véres tüntetésekbe kezdtek a palesztinok, ahol az egyik oldalon az izraeli hadsereg lőtt a sokszor igen erőszakos, gyújtogató tüntetők közé, a palesztinok pedig válaszul orvlövészekkel lövettek az izraeli katonákra. Egy hónappal korábban pedig az ENSZ-nél is kihúzta a gyufát a zsidó állam, ugyanis – az USA-hoz és Magyarországhoz hasonlóan – kilépett a világszervezet migránsügyi egyezményének tárgyalásából.

Júniusban az arab országok kezdeményezésére elítélték Izraelt az ENSZ-ben a Gázai övezetben kitört zavargások kapcsán a katonaság bevetéséért, valamint a "túlzott és a körültekintést mellőző erő alkalmazásáért". A feszültséget szító és a tüntetőket fanatizáló Hamászt azonban nem ítélte el a szervezet.

Mindez azért fontos, mert semmi köze nincs a populizmushoz, és a Guterres ENSZ-főtitkár által emlegetett "unilateralizmushoz", mégis a világszervezet fellépése ebben az esetben masszívan gátolta egy közel-keleti békefolyamat elindulását.

Emellett a világszervezet a bevándorlást propagálja. A világméretű migrációs problémára azt a megoldási irányt gondolta ki az ENSZ, hogy az eddigi illegális migráció helyébe a legális migráció lépjen. Vagyis a migránsok útvonalait rendvédelmi eszközökkel biztosítani kell, a beengedésüket és az elosztásukat pedig fel kell pörgetni. Röviden:

az ENSZ a migráció élére állt volna.

Az elképzelést pedig sikerült megtámogatni a magyar kormány elleni szájkaratéval, amelyet az emberi jogi főbiztos, a jordániai herceg, Zeid Raad al-Husszein vitt véghez. A főbiztos még Soros Györgyöt is igyekezett megvédeni, amikor elítélte a Stop Soros törvénycsomagot.

Mindeddig azt lehetett csak látni kívülről, hogy a jordániai herceg nagyon védi Soros Györgyöt és érdekeit, ennek okai azonban nem voltak világosak. Tegnap kiderült, hogy Soros György bőkezű adományozója a Jordán Folyó Alapítványnak, amely a jordániai királyi család tulajdonában van. Ránija Ál Abdullah királyné még egy közös képet is kitett, amelyen közvetlenül mellette ült az agg agitátor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Queen Rania Al Abdullah (@queenrania) által megosztott bejegyzés,

 

Soros György persze ennél komolyabban is jelen van az ENSZ-ben, amely a milliárdos spekuláns alapítványát stratégiai partnernek tekinti. Az ENSZ migrációért felelős különleges képviselője, Louise Arbour korábban a Soros György által pénzelt brüsszeli székhelyű – politikai befolyásszerzésre törekvő, aggályos tevékenységű – Nemzetközi Kríziscsoport vezérigazgatója volt, és a tőzsde­spekuláns személyesen tüntette ki az asszonyt az egyeteme által megítélt díjjal.

Az ENSZ nemcsak az egyébként valóban igen bonyolult közel-keleti konfliktussal képtelen megbirkózni, az ukrán-orosz konfliktus is meghaladja a világszervezet tudását. Petro Porosenko és Vlagyimir Putyin is szerette volna elérni, hogy ENSZ-csapatok jelenjenek meg Ukrajna, valamint Donyeck és Luhanszk határán, ám hiába. Igaz, a dolgot az is hátráltatja, hogy a két elnök nem ért egyet abban, hogy pontosan milyen mandátummal érkezzenek az országba a kéksisakosok.

A világszervezet a valódi problémák helyett évek óta a migrációs paktumon dolgozik. Ez persze nem zárná ki, hogy mással is tudjanak foglalkozni, ám érdekes módon, miközben a megoldatlan konfliktusok egyre szaporodnak és az ENSZ nem tesz semmit, aközben a migrációs paktum elkészült. A tervhez csatlakozó országoknak már csak alá kell írniuk azt és indulhatnak is a migránsok.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére