Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ENSZ az energiaválság ellenére a fosszilis tüzelőanyagok nélkülözését követeli

888.hu

2022.09.13. 12:05

Releváns követelés.

 

Miközben a világ az elmúlt idők legsúlyosabb energiaválságával küzd, az ENSZ arra figyelmeztette Európát, hogy az emelkedő árak és a téli hiány miatt semmiképpen sem szabad megfontolni a fosszilis tüzelőanyagokhoz való visszatérést.

Oroszország az ukrajnai inváziója óta csökkentette az Európába irányuló gázszállításokat, ami az üzemanyagárakat az egekbe szöktette, miközben a koronavírus-járvány nyomán kialakult ellátási láncproblémák is visszavetették a szállításokat.

 

E megpróbáltatások ellenére nincs helye a visszalépésnek a jelenlegi éghajlati válsággal szemben.”

 

fogalmazott Nada Al Nashif, az ENSZ emberi jogi vezetőjének helyettese az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában.

 

Al Nashif kiemelte, hogy a több mint 33 millió pakisztáni lakost sújtó pusztító áradások mutatják, hogy mi fog történni a világ éghajlatával, ha az alternatívák keresése helyett tömegesen visszatérnek a fosszilis tüzelőanyagokhoz.

„Hány ilyen tragédiára van még szükségünk ahhoz, hogy cselekedjünk?” – tette fel a kérdést.

 

 

Miközben az ENSZ Európa felé tekint és szidja a fosszilis tüzelőanyagokhoz mint energiaforráshoz való esetleges visszatérést, máshol sem változott semmi.

Amint ahogyan arról a Breitbart News beszámolt, az amerikai székhelyű Global Energy Monitor (GEM) és a helsinki székhelyű Center for Research on Energy and Clean Air (CREA) tavaly januárban kiadott közös tanulmánya szerint

 

Kína 2020-ra több mint háromszor annyi széntüzelésű villamos energia kapacitást épített, mint a világ többi része együttvéve.

 

A kínai széntüzelésű erőművek rohamos bővítése márpedig várhatóan nem fog egyhamar véget érni – akár az ENSZ követeli, akár nem.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére