Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Emírségek elnöke Putyinnal találkozott az OPEC olajkitermelésének drasztikus csökkentése után

888.hu

2022.10.12. 12:40

Mohamed bin Zayed al-Nahyan sejk, az Egyesült Arab Emírségek (EAE) elnöke találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Szentpéterváron, hogy megvitassák a „baráti kapcsolatokat” és a „közös érdekeket”.

 

Az egyik ilyen közös érdek volt a múlt héten bejelentett hatalmas termeléscsökkentés , amelyet a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC+) Oroszországot is magában foglaló „plusz” csoportja jelentett be.

 

Két hónappal azután, hogy Joe Biden elnök könyörgött az OPEC vezetőjének, Szaúd-Arábiának, hogy növelje az olajtermelést és csökkentse a kitermelés árát, a kartell bejelentette történetének egyik legnagyobb kitermelés-csökkentését. Naponta egymillió hordóval kevesebb olajat hoznak a felszínre azóta.

Az OPEC+ megszorításai feldühítették a Biden-kormányzatot, mivel nagy valószínűséggel jóval magasabb gázárakat fog eredményezni a fogyasztók számára az amerikai félidős választásokig.

 

Biden kedvenc trükkje sem jött be, amellyel a magas gázárak politikai hatását tompítja. Hatalmas mennyiségű olajat engedett kivenni az Egyesült Államok Stratégiai Kőolajtartalékából (SPR), de nem sok haszna lesz, mert Biden már majdnem 40 éves mélypontra vezette az SPR-t.

 

Oroszország viszont örül az OPEC+ kitermelés-csökkentésének. A Kreml kedden üdvözölte a csökkentést, mivel „az OPEC-en belül felelős pozíciót betöltő országok kiegyensúlyozott, átgondolt és megtervezett munkája ellentétes az Egyesült Államok lépéseivel”.

 

Ez legalább egyensúlyba hozza az amerikaiak által okozott káoszt.”

– mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

 

A Biden-adminisztráció a termeléscsökkentésre dühösen reagált, többek között Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára szerdán arról panaszkodott, hogy „az OPEC+ Oroszországhoz igazodik”.

Az Egyesült Arab Emírségek elnökének oroszországi látogatása újabb bizonyítéknak tűnik egy ilyen összehangolódásra, amely vitathatatlanul azután kezdődött, hogy Biden megtámadta Szaúd-Arábiát a kampányában, és kinyilvánította azon szándékát, hogy feltámasztja Barack Obama volt elnök Iránnal kötött nukleáris megállapodását.

 

A CNBC kedden idézett néhány Mohammed bin Zayedhez közel álló elemzőt és forrást is, akik azt javasolták, hogy a sejk oroszországi útján diplomáciai erőfeszítést is tegyen az orosz-ukrán háború befejezésére.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére