Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Emirátusok céljai komoly gazdasági esélyt jelentenek hazánknak

888.hu

2020.09.08. 15:15

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megkezdte tárgyalásait az Egyesült Arab Emírségekben. Facebook-bejegyzésében erről ezt írta.

Túl vagyunk a biztonsági protokollon, kezdődhetnek a tárgyalások, elsőként Abdullah bin Touq al Marri gazdasági miniszterrel.

Amíg 2009-ben az Öböl-ország jövedelmének 85%-a kőolaj és földgáz exportból származott, addig 2018-ban már csak 30% volt ez az arány.

Mindez jól mutatja, hogy az Emirátusok gazdaságát továbbra is a diverzifikációs folyamatok felgyorsítása és kiszélesítése vezérli, ami komoly lehetőségeket rejt Magyarország számára.

Az Egyesült Arab Emírségek a 3. legfontosabb kereskedelmi partnerünk a térségből, Izraelt és Egyiptomot követően.

Thani bin Ahmed Al Zeyoudi külkereskedelmi államminiszterrel az elsődleges témát természetesen a koronavírus, és annak kereskedelmre mért hatása szolgáltatta.

A világjárvány ellenére 14%-kal emelkedett a kétoldalú külkereskedelmi áruforgalmunk az első félévben, ami jó alapot szolgáltat az előttünk álló időszakra.

Az Emirátusok a múlt hónapban állította üzembe a térség első nukleáris erőművét. A több mint 30 éves magyar üzemeltetési és nukleáris biztonsági tapasztalat jó alapot szolgáltathat az energetikai együttműködésünk fejlesztésére, ugyanúgy mint a MOL egyedülálló kitermeléshatékonyságnövelő technológiája, amely iránt szintén érdeklődés mutatkozik.

Az Öböl-ország februárban fedezte fel a világ 4. legnagyobb összefüggő gázmezejét, ahonnan hamarosan a kitermelés is megindulhat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére