Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az elmúlt öt évben drasztikusan megemelkedett az antiszemita indíttatású támadások száma Európában

Bokor Gábor

2019.07.07. 15:30

Az Európai Unió által készített felmérés szerint a helyzet nem fog javulni a jövőben, sőt.

A héten hozták nyilvánosságra azt a jelentést, mely arról szól, hogyan alakult az európai zsidóság helyzete az elmúlt öt évben. A felmérésbe 2700 16 és 34 év közötti zsidó személyt vontak be, akiknek 44 százaléka válaszolta azt, hogy a vallása és a származása miatt támadták már meg őket Nyugat-Európában, többségük nem mer már a hagyományos ruhákban járni, mert nem érzik magukat biztonságban. A fiatal zsidókat ráadásul sokkal nagyobb százalékban támadják meg.

A fiatal európai zsidók nagyon kötődnek a hagyományaikhoz, ezért elkeserítő, hogy veszélyben érzik magukat és nem mernek kipát hordani, sőt, azon gondolkodnak, hogy elhagyják Nyugat-Európát

– közölte Vera Jourová, az Európai Bizottság jogérvényesülésért felelős biztosa.

 

 

Az inzultusokat elszenvedők 80 százaléka ráadásul nem jelenti a támadásokat, és sokan közülük úgy tartják, a nyugat-európai kormányok nem védik meg őket. Mindössze a válaszadók 17 százaléka véli úgy, hogy a vezetés harcol a zsidóellenesség ellen. Az utolsó hasonló felmérést tavaly év végén készítették. Akkor megállapították, hogy az európai zsidók 90 (!) százaléka érzékeli úgy, hogy 2013 óta megemelkedett az ellenük irányuló incidensek száma. Az akkor megkérdezettek 40 százaléka fontolgatta, hogy elhagyja emiatt hazáját.

Harminc százalékukat legalább egyszer bántalmazták már zsidóságuk miatt az elmúlt egy évben

– állt az akkori kutatásban.

A megkérdezettek szerint a támadások 30 százalékáért a muszlimok felelősek, míg 21 százalékáért a szélsőbaloldali ideológiákat vallók álltak a támadás mögött. A legtöbb incidens Franciaországban, Németországban, Nagy-Britanniában és Svédországban történik, innen akar a legtöbb zsidó elköltözni.

 

Kipát hordott Berlinben, egy muszlim férfi megverte

BERLIN, 12:00 Övvel támadt egy zsidó férfira egy muszlim a német fővárosban. A szakértők szerint aggasztó, hogy a közel-keleti bevándorlók érkezése óta jelentősen megnőtt az antiszemitizmus Németországban. Nyilvánosságra került egy felvétel, amin egy muszlim férfi megtámadott egy zsidó fiatalt Berlinben. A támadó egy övvel kezdte el verni az áldozatot és közben folyamatosan azt üvöltötte arabul, [...]

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére