Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az elhagyott laptopja buktatta le Hunter Bident

888.hu

2022.08.04. 18:00

Az ukrán energetikai cégben korábban vezető szerepet vállaló Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia korábban elhagyott egy laptopot, amelyről jó ideje különböző dokumentumok szivárognak ki. A New York Post egy 2018-as dokumentumban talált rá egy általa is aláírt, ukrán–kínai gabonaexport-szándéknyilatkozatra – írja az Index.

 

A Burisma New York Post által közölt igazgatótanácsi döntése 2018 júliusából származik. A dokumentum alapján a Burisma kifejezte szándékát, hogy gabonát exportáljon Ukrajnából Kínába, a Kínai–Ukrajnai Selyemút projekt részeként.

Az ukrán cég felhatalmazta tanácsadójukat, Vagyim Pozsarszkijt, hogy a projekt ügyében képviselje a Burismát minden potenciális kínai partnerrel szemben. A dokumentumot aláírta Hunter Biden is, ahogy a korábbi CIA-hivatalnokból Burisma-igazgatótanácsi taggá váló Joseph Cofer Black is.

A burismás kínai–ukrán gabonabiznisz létrejöttéről a lapnak nincsenek információi. A New York Post azonban felhívja a figyelmet arra, hogy Joe Biden kormányzata az ukrajnai háború kapcsán azzal vádolta Kínát, hogy felhalmozza a gabonakészleteit, miközben a világot élelmiszerválság fenyegeti – írja a Mandiner.

 

Egyéb dokumentumok arra is utalnak, hogy Pozsarszkij megköszönte Hunter Bidennek, hogy össze tudott hozni neki egy találkozót az apjával, miáltal a veterán amerikai politikus ukrajnai, orosz és kazah üzletemberekkel tudott megismerkedni.

 

A Fehér Ház korábban tagadta a találkozót, de végül újabb dokumentumok és megszólalások bizonyították, hogy Joe Biden megjelent az eseményen. További dokumentumok pedig azt mutatják, hogy Joe Biden a fia legalább tucatnyi üzleti partnerével találkozott. Hunter Biden 2019 áprilisában mondott le Burismában betöltött pozíciójáról apja elnökjelölti ambícióira hivatkozva.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére