Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az egymást követő sokkok miatt egy bizonytalanabb világ felé megyünk az IMF szerint

888.hu

2022.10.09. 18:20

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatója, Kristalina Georgieva elmondta, az olyan sokkoló globális események, mint a koronavírus világjárvány, az orosz-ukrán háború és az éghajlati fenyegetések hatalmas károkat okoztak az emberek életében az elmúlt három évben.

 

Az egymást követő sokkok 2026-ig 4 billió dollárnyi globális termeléskiesést fognak okozni.”

– figyelmeztetett Kristalina Georgieva, hozzátéve, hogy az IMF 2022-re 3,2 százalékra, 2023-ra pedig 2,9 százalékra rontotta a gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzését.

Ez már a harmadik egymást követő leminősítés, hiszen a Breitbart is megjegyzi, hogy az IMF már áprilisban és júliusban is csökkentette a növekedési előrejelzéseket.

Az alap jövő heti éves ülése előtt a Georgetown Egyetemen tartott beszédében Georgieva közölte, hogy a világgazdaságban alapvető elmozdulás történt a viszonylagos kiszámíthatóság világából a bizonytalanabb világ felé.

Elmondta, hogy az olyan sokkoló globális események, mint a koronavírus világjárvány, az orosz-ukrán háború és az éghajlati fenyegetések mérhetetlen károkat okoztak az emberek életében az elmúlt három évben.

 

Ezek együttes hatása a globális árnövekedést, különösen az élelmiszer- és energiaárak emelkedését idézi elő, ami megélhetési válságot okoz.”

– közölte.

Georgieva szerint a fokozott gazdasági bizonytalanság időszakában létfontosságú, hogy a világgazdaság stabilizálása érdekében azonnali kihívásokkal foglalkozzunk.

 

Az IMF éppen ezért sürgeti, hogy a recesszió magas kockázata okán legyen az első számú prioritás a világméretű infláció elleni küzdelem.

Úgy látja, hogy máskülönben az infláció „lehorgonyozódik és bebetonozódik” a jövőben, mely hatalmas károkat okozna az embereknek is.

 

Georgieva szerint a második globális gazdasági prioritásnak a felelősségteljes költségvetési politikák kialakításának kellene lennie, hogy megvédjék az alacsonyabb jövedelmű háztartások kiszolgáltatottjait anélkül, hogy azzal az inflációt megnövelnék.

 

A koronavírus-járvány berobbanását, tehát 2019-et követően jövő héten Washingtonban is össze fognak gyűlni több mint 180 ország pénzügyminiszterei és jegybankelnökei az IMF és a Világbank első közös személyes találkozójára. A két globalista szervezet a világgazdaság jövőjére vonatkozó közös terv kidolgozására fog törekedni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Oroszország nemzetközi vizsgálatot követel az Északi Áramlat elleni merénylet ügyében

Nemzetközi vizsgálatot kellene indítani az Északi Áramlat gázvezetékeinél történt robbanások ügyében Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró blogbejegyzése alapján – mondta Vjacseszlav Vologyin orosz házelnök csütörtökön.

Orbán Viktor: Magyarország a béketáborhoz tartozik

Magyarország továbbra is humanitárius és pénzügyi támogatást nyújt a Ukrajna számára – közölte Orbán Viktor miniszterelnök Twitter-üzenetében csütörtökön.

EP-korrupciós botrány: jóváhagyták az uniós parlamenti reformterveket

EP-korrupciós botrány: jóváhagyták az uniós parlamenti reformterveket

Az Európai Parlament (EP) képviselőcsoportjainak vezetői az EP házbizottságaként működő Elnökök értekezletén jóváhagyták Roberta Metsola EP-elnök által javasolt, az intézményi reformra vonatkozó terveket – tájékoztatott az uniós parlament csütörtökön.

Gulyás Gergely: Távoznak a miniszterek a vagyonkezelői alapítványokból

Gulyás Gergely: Távoznak a miniszterek a vagyonkezelői alapítványokból

A soproni kormányülés fejleményeit ismertette Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére