Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Az egyiptomi keresztények számíthatnak Magyarországra"

Forisek Ádám

2017.11.19. 16:25

Kövér László országgyûlési elnököt és az õt kísérõ parlamenti küldöttséget fogadta szombaton II. Tavadrosz, a kopt keresztény egyház vezetõje Kairóban.
KAIRÓ, 16:25

Kövér László országgyűlési elnököt és az őt kísérő parlamenti küldöttséget fogadta szombaton II. Tavadrosz, a kopt keresztény egyház vezetője Kairóban.

A házelnök az MTI-nek az Országgyűlés sajtófőnöke által eljuttatott közleménye szerint óriási jelentősége van annak, hogy a magyar delegációt II. Tavadrosz pápa fogadta.

A kopt egyházfő hangsúlyozta: Magyarország azzal teheti a legtöbbet Egyiptom népéért és keresztény közösségeiért, ha segít nekik szülőföldjükön maradni, és a kétoldalú államközi kapcsolatok révén segíti a fiatalokat a munkahelyteremtésben, az oktatásban, a turizmus fejlesztésében – tájékoztatott Szilágyi Zoltán.

A magyar házelnök elmondta: az Európai Unió tagjaként Magyarország az uniós fórumokon, illetve a terrorellenes küzdelemben is támogatná Egyiptomot és az itt élő, 15 milliós keresztény közösséget.

Az egyiptomi keresztények nemcsak a magyar állam, hanem a Magyarországi Katolikus Egyház támogatására és minden magyarországi keresztény közösség szolidaritására is számíthatnak”

Kövér László egyiptomi tartózkodása során megbeszélést folytatott vendéglátójával, Ali Abdel-Állal, az Egyiptomi Arab Köztársaság parlamentjének elnökével, illetve Seríf Iszmáíl miniszterelnökkel. Emellett találkozott az Egyiptomi-magyar Baráti Tagozat tagjaival és Abdel-Fattáh asz-Szíszi köztársasági elnökkel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére