Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az egyik holland településen vészhelyzeti rendelkezések bocsátottak ki egy menekültközpont környékére

888.hu

2022.01.26. 21:00

Az egyik holland kistelepülés, a Brabant északi részén fekvő Budel menekültközpontjában történt erőszakos incidensek sorozata ahhoz vezetett, hogy a polgármester, Ronald van Kessel vészhelyzeti rendelkezéseket bocsátott ki a létesítményre és annak környékére – jelentette szerdán a DutchNews holland hírportál.

A polgármester a menekültközpontot és környékét a közbiztonságra kockázatos területnek nyilváníttatta az ügyészséggel, és ez feljogosítja a rendvédelmi erőket, hogy igazoltassák, és szükséges esetben meg is motozzák a járókelőket, vagy kitiltsák az agresszív személyeket a központból.

Van Kessel a sajtónak azt nyilatkozta, hogy erre a lépésre, a rend és a biztonságos életkörülmények helyreállítása érdekében volt szükség. Hozzátette, hogy döntését az Országos Menekültügyi Ügynökséggel (COA) folytatott tanácskozást követően hozta meg.

A DutchNews emlékeztetett rá, hogy az elmúlt három hónapban legalább hat, a központban vagy annak környékén elkövetett erőszakos incidensről érkezett jelentés.

A múlt héten két férfi sebesült meg késes támadásban, három fiatalkorút tartóztattak le, továbbá kedden egy vita verekedésbe torkollott.

A hírportál azt írta, hogy a polgármester konzultációt kezdeményezett a regionális menekültügyi biztossal, és jövő héten, a probléma megoldása érdekében, a menekültügyi államtitkárral, Eric van der Burggal is tárgyalásokat folytat .

A COA szóvivője a lapnak elmondta, hogy az erőszakos cselekményekben részt vevők többsége fiatal férfi, aki azt állítja, hogy Algériából érkezett, amely tavaly júniusig biztonságos harmadik ország státusszal rendelkezett.

Azóta azonban Hollandia megváltoztatta Algéria státuszát, nem tekinti már biztonságos országnak, s ez azt jelenti, hogy a migránsok menedékkérelmeit már nem utasíthatja el automatikusan a menekültügyi hivatal.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére