Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Egyesült Királyság szigoríthatja az oroszok vízumfeltételeit

888.hu

2022.08.25. 11:20

Ben Wallace azonban azt mondja, hogy az orosz turisták teljes kitiltása nem „a helyes út”.

 

Nagy-Britannia védelmi minisztere, Ben Wallace felvetette, hogy az Egyesült Királyság szigoríthatja az oroszokkal szembeni vízumfeltételeket, de kétségeit fejezte ki az összes orosz turistára vonatkozó teljes kitiltással kapcsolatban.

Wallace a BBC Radio 4 Today című műsorában szerdán azt mondta, szerinte az Egyesült Királyság „szigoríthatja” vízumrendszerének feltételeit, de hozzátette:

Nem vagyok biztos abban, hogy a teljes tilalom a helyes út.”

 

A balti országok az orosz turisták egész EU-ra kiterjedő kitiltását szorgalmazzák, amelyet az EU külügyminiszterei a jövő héten Prágában tárgyalnak. A javaslat többek között Németországban, Görögországban és Cipruson is ellenállásba ütközött.

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és más magas rangú kijevi tisztviselők követelik az összes orosz turista kitiltását.

Wallace az első brit miniszter, aki nyíltan megvitatná, hogy London módosíthatja-e saját vízumszabályait, válaszul Oroszország Ukrajna elleni inváziójára.

 

Ezt a belügyminiszternek kell megvizsgálnia. De nem szeretem és biztos vagyok benne, hogy az ön hallgatói közül senki sem szereti az oligarchák vagy éppen az orosz magas rangú tisztviselők feleségeit Görögországban vagy Dél-Franciaországban szuperjachtokon nézni, miközben a hadseregük háborús bűnöket követ el Ukrajnában. Szerintem ez nagyon rossz.”

 

Wallace viszont azt is elismerte, hogy van némi nézeteltérés a szankciók mértékével kapcsolatban.

 

A Sky News-nak nyilatkozva Wallace helyettese, James Heappey szintén elutasított minden olyan felvetést, amely szerint a rendkívüli módon emelkedő energiaárak arra kényszerítenék az Egyesült Királyságot, hogy újragondolja álláspontját.

 

Megértem, hogy sokan … a megélhetési költségek miatt aggódva, miért fognak egyetérteni … azzal, hogy a válság vitathatatlanul legegyszerűbb megoldása az lenne, ha helyreállítjuk a kapcsolatokat Oroszországgal, és minden visszatér a régi kerékvágásba, ami az európai energiapiacon volt.”

– mondta Heappey.

 

Minden egyes dolog, amit az elmúlt hat hónapban láttam, azt súgja, hogy ez katasztrofális lenne az euro-atlanti biztonság szempontjából.”

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére