Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Egyesült Arab Emírségek is rábólintott a békemegállapodásra

888 / MTI

2020.10.19. 18:30

Jóváhagyta az Egyesült Arab Emírségek kormánya az Izraellel kötött békemegállapodást hétfőn – derül ki a kormány hivatalos Twitter-oldalán közzétett bejelentésből.

A közlemény szerint az Ábrahám Egyezmény néven ismertté vált megállapodás békét és stabilitást hoz a térség számára, az egyezmény révén létesítendő gazdasági, kulturális és tudományos kapcsolatok pedig elősegítik a gazdasági fellendülést.

A tervek szerint kedden, vélhetően az abu-dzabi pénzügyminiszter és a gazdasági miniszter vezetésével Tel-Avivba érkezik az emírségek két küldöttsége, melyek Izraelben miniszterelnöki és a külügyminisztériumi találkozókon segítik elő a két ország kapcsolatfelvételét.

Az Egyesült Arab Emírségek Bahreinnel közösen szeptember 15-én, Washingtonban írta alá a megállapodást Izraellel. Az Izrael és a két Öböl-menti ország között létrejött egyezmények értelmében

az emírségek és Bahrein is diplomáciai kapcsolatot létesít Izraellel, nagykövetséget nyit a zsidó államban, és felfuttatja a gazdasági és politikai együttműködést is.

Izrael ugyanakkor felfüggeszti a ciszjordániai palesztin területek annektálását.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére