Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Egyesült Államokban átlépte a 30 milliót az eddigi esetek száma

888.hu

2021.03.25. 05:59

Az Egyesült Államokban szerdán átlépte a 30 milliót az új koronavírus-járvány kezdete óta azonosított Covid-19-fertőzöttek száma – derült ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem által szerda este közzétett adatokból.

Az eddigi koronavírusos esetek száma országosan 30 001 245-re nőtt, közel három hónappal azután, hogy a 20 milliót elérte. A Covid-19 betegséggel összefüggő halálesetek száma szerdára meghaladta az 545 ezret.

Közegészségügyi szakértők ugyanakkor óvatos derűlátással nyilatkoznak a három hónapja tartó országos oltási kampány alakulása nyomán.

A friss adatok szerint az országban eddig több mint 128 millió oltást adtak be, és 45,5 millió ember megkapta már a Covid-19 elleni védőoltás mindkét adagját. Becslések szerint a 65 év feletti amerikaiak mintegy 70 százaléka túl van már legalább az első oltáson, miközben november óta első ízben süllyedt ezer alá a napi halálozások száma.
A Joe Biden elnök vezette szövetségi kormány mindent elkövet az oltóanyaggyártás felfuttatásáért, és egyes tagállamokban már a 16. évüket betöltött fiatalok is jelentkezhetnek az oltásra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére