Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Egyesült Államokban 83 százalékra nőtt a delta variánssal megfertőződöttek aránya

888.hu, MTI

2021.07.20. 21:55

Az Egyesült Államokban 17 nap alatt 50-ről 83 százalékra szökött fel az indiai eredetű, úgynevezett delta vírusvariáns becsült aránya az újabb koronavírus-fertőzéseken belül – jelentette kedden az AP amerikai hírügynökség amerikai egészségügyi tisztségviselők közlésére hivatkozva.

 

Az országban tovább erősödik a járvány, immár 32 ezer a napi új fertőződések száma, ami 66 százalékos növekedés az előző héthez képest, és 145 százalékkal több a két héttel ezelőtti adatnál – ismertette a CNN amerikai hírcsatorna a Johns Hopkins Egyetem adatait. A halálos áldozatok száma is emelkedett, egy hét alatt 13 százalékkal: keddre 258-an haltak bele a betegség szövődményeibe.

Jelenleg 25 ezren szorulnak kórházi kezelésre koronavírus-fertőzés miatt, 26 százalékkal többen, mint a múlt héten, és 50 százalékkal többen, mint két hete. Bő 97 százalékuk nincs beoltva, azaz kevesebb mint 3 százalékos az oltás ellenére kórházba kerültek aránya. A járvány halottainak csupán 0,5 százaléka kerül ki az oltottak, 99,5 százaléka a magukat be nem oltatók köréből.

Mindennek ellenére az oltási ütem nagyon lelassult. Eddig az Egyesült Államok lakosságának 56,1 százaléka kapta meg az első dózist, és 48,6 százaléka mindkettőt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére