Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Egyesült Államok a Fidzsi-szigeteken is lefoglalna egy orosz luxusjachtot

888.hu

2022.04.19. 20:20

Az Egyesült Államok kedden arra kérte a Fidzsi-szigetek hatóságait, akadályozzák meg, hogy egy orosz milliárdos tulajdonában lévő luxusjacht elhagyja a területét.

 

A jachtot a szakosodott weboldalak Szulejman Kerimov orosz milliárdoshoz kötik, aki ellen az Egyesült Államok és az Európai Unió szankciókat rendelt el.
A Fidzsi-szigetek főügyésze kedden kérelmet nyújtott be a Legfelsőbb Bírósághoz, hogy az Amadea nevű luxusjachtot, amely a múlt héten a vámhatóságok zöld jelzése nélkül kötött ki a nyugati Lautoka városában, foglalják le.

A kérés szerint a jacht nem hagyhatja el a Fidzsi-szigetek vizeit, amíg a helyi és az amerikai hatóságok nem adják ki a parancsot a lefoglalására.

 

Az Amadea legénységének tagjait a rendőrség már kihallgatta, és egyelőre nem hagyhatják el a jachtot – jelentette a helyi média. A rendőrség azt próbálja kideríteni, vajon megsértették-e a vám- és bevándorlási szabályokat, illetve hogy a jachtot használták-e bármilyen kábítószer-, fegyver- vagy pénzmosási üzlet során.

A superyachtfan.com nevű, luxusjachtokat felsoroló weboldal szerint az Amadea értéke 325 millió dollár. A jacht egy hete kötött ki a Fidzsi-szigeteken.
Kerimovot, akit Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legközelebbi szövetségeseként tartanak számon, az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és az Európai Unió szankciókkal sújtotta Oroszország Ukrajna elleni támadására hivatkozva. A lezg származású, dagesztáni milliárdos tulajdonában van a többi között a Polyus Group, amely a legnagyobb orosz aranytermelő cég.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Scholz szerint a NATO-val kell megvédeni a tengerek alatti kritikus infrastruktúrát

Nemzetközi együttműködéssel meg kell erősíteni a tengerfenéken kiépített kritikus infrastruktúra védelmét, és ezt a munkát a NATO keretei között kell összehangolni – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szerdán Berlinben.

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Azt viszont nem tudta elmondása szerint, hogy mennyi jött.

A szankciópárti európai baloldal az EP-ben mindent megtett, hogy megakadályozza a megegyezést

Az Európai Bizottság végre elfogadta Magyarország nemzeti helyreállítási és rezilienciaépítési tervét, amely 5,8 milliárd euró folyósítása előtt nyithatja meg az utat.

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Baj van a hölgyekkel. S még mielőtt a feministák megköveznének, gyorsan leszögezem, leginkább a kiemelkedő labdarúgó eseményeken. Mint például a katari világbajnokság, ahol – például – az angol válogatottat elkísérő feleségek, élettársak és barátnők mintegy 10 millió forint értékben piáltak a szállásukat biztosító tengerjárón. Csoda, hogy a címlapokra kerültek? Persze nem csak a rossz oldalukat mutatják a lányok, asszonyok. Annál is inkább, mert legtöbbjük nem éppen hétköznapi bombázó. Összeállításunkban róluk mutatunk be néhány felvételt. S előre is elnézés kérünk, mert biztosan kihagytunk néhány olyan hölgyet, aki biztosan megérdemelte volna, hogy a legjobbak, legszebbek között kapjon helyet.

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt munkáspárti miniszterelnök arra figyelmeztette a briteket, hogy ne kritizálják túlságosan a világbajnokság házigazdáit, Katart, mivel az arab nemzet gyakran befektet az Egyesült Királyságban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére