Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az EB megakadályozta a menekültek Ruandába toloncolását

888.hu

2022.06.16. 14:20

Hiába született megállapodás London és Kigali között a illegális bevándorlók áttelepítéséről, az Európai Bizottság az utolsó pillanatban sikeresen bojkottálta a folyamatot.

 

Ahogy arról már korábban írtunk, született egy megállapodás London és Ruanda között, miszerint az Egyesült Királyság a papírokkal nem rendelkező migránsokat – azaz mindenkit, aki illegálisan lép be az Egyesült Királyság területére – Ruandába küldi, ahol ideiglenes szállást kapnak, és választhatnak, hogy menedékjogot kérnek-e a kelet-afrikai országban, vagy visszatérnek származási országukba.

A terv megosztotta a brit közvéleményt, és etikai, pénzügyi és kivitelezési szempontból heves vitákat váltott ki.

Az első Kigaliba tartó járat eredetileg 130 menedékkérővel a fedélzetén szállt volna fel kedd este,

 

azonban az Európai Bizottság beavatkozásának köszönhetően a fedélzeten lévő összes menedékkérőnek felmentést adtak, és az üres gép visszaállt a hangárba.

 

Emberi jogi ügyvédek és tüntetők hetek óta jogi csatákat vívnak, hogy megakadályozzák az első menetrend szerinti járat felszállását. Erőfeszítéseik azonban hiábavalónak tűntek a sorozatos jogi vereségek után, és az Egyesült Királyság legfelsőbb bírósága végül kedden úgy döntött, hogy a kirepültetés elindulhat.

 

Az európai bírák utolsó pillanatban történt beavatkozása azonban megállította a kitelepítési folyamatot.

 

Priti Patel brit belügyminiszter csalódásnak nevezte, hogy a járat nem indult el, és meglepőnek vélte az európai testület beavatkozását.

 

Nem fogunk elriadni. Jogi csapatunk minden meghozott döntést felülvizsgál, és a következő járatra való felkészülés elkezdődik.”

– fogalmazott.

 

Egyes képviselők ezt az ellentétet az Egyesült Királyság az európai politikai folyamatoktól való elszakadás végső lépésének tekintik – annak ellenére, hogy a bíróság teljesen elkülönül az Európai Uniótól.

Boris Johnson brit miniszterelnök arra a kérdésre, hogy Nagy-Britannia fontolóra venné-e a kilépést az emberi jogi testületből úgy fogalmazott, hogy „nagyon is szükség lehet néhány törvény megváltoztatására”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Lengyel nagykövet: megállapodás született az EU-ban az orosz olaj árplafonjáról

Az Európai Unió tagországai előzetesen megállapodtak a tengeren szállított orosz olaj hordónkénti árplafonjáról, amely 60 dollár lesz – erről tájékoztatta az újságírókat Andrzej Sados, Lengyelország Európai Unió mellé rendelt állandó képviseletének vezetője pénteken.

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Egy temetőben is vidámabb a hangulat, mint a tegnap este a német válogatott öltözőjében volt A Nationalelf 4-2-re verte Costa Ricát, ám ez kevés volt, 2018 után újra a csoportkörben búcsúzott a világbajnokságtól. A Bild kínos részletességgel számolt be a német búcsúról. A brüsszeli marokkóiak pedig újra tüzesen ünnepelték, hogy a számukra otthont biztosító Belgium csapata kiesett. 

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

Az energetikai infrastruktúra összekötése Magyarország és Szlovénia között szimbolizálja a két nép jövőbe vetett reményét is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Cirkovcében a Cirkocve-Pince villamosenergia-távvezeték átadóünnepségén.

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Szerbia – Svájc.

Afrikában kötnek ki az Ukrajnába küldött fegyverek

A nigériai elnök egy konferencián aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a líbiai háborúhoz hasonló módon az ukrajnai háborúból is kezdenek a fegyverek beszűrődni a Száhel-övezet térségébe, ami állítása szerint veszélyezteti a kollektív békét és a biztonságot a régióban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére