Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az angolok negyede lehet, hogy be se kapcsolja a fűtést télen

888.hu

2022.08.31. 13:40

Ezeket az árakat még ők sem fogják tudni megfizetni.

 

Horribilis méreteket ölt Angliában a fűtőanyag áremelkedése.

Az energiaárplafon várhatóan októberben emelkedik szigetországban, ami 80%-kal növeli a számlákat. Ez pedig azt jelenti, hogy az átlagos éves háztartási számla 1 971 fontról 3 549 fontra emelkedhet majd.

Jövő tavaszra az energiaszámlák 6 522 fontra (jelenlegi árfolyam szerint több, mint három millió forintnak felel meg) is emelkedhetnek a Summit News szerint, ami azzal fenyeget, hogy akár az ország fele energiaszegénységbe sodródhat.

Nem túl rózsás kilátások még az átlag felett keresők számára sem.

A briteknél tapasztalható energiaáremelkedés már korábban is jelentősen nehezítette az ott élők életét. 2022 elején már négyszeres gázáremelkedésről számoltak be az előző évhez képest, ami már akkor is soha nem látott mértékű emelkedésnek számított. A helyzet azóta nem javult.

Ugyanakkor az angol kormány saját becslései szerint a Bowland Shale földgázlelőhelyei a jelenlegi felhasználás mellett 50 évre elegendő energiát biztosíthatnának. Ezeket a forrásokat azonban akkor még nem kezdték el használni, mert Boris Johnsonék a zöld energiára akartak összpontosítani.

Erről korábban hosszabban is írtunk.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére