Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Amerika, London, Párizs
 
 
 
 

Az angol baloldal annyira antiszemita, hogy Hitler mellettük liberális elhajló

888.hu

2018.04.25. 19:30

A cím enyhe túlzásnak tûnhet, de London volt baloldali polgármestere (Ken Livingstone) korábban úgy értékelte, hogy Hitler igazából a cionizmus támogatója.

A brit parlamentben április 17-én szokatlan eseményre került sor. Az ülés témája az antiszemitizmus terjedése volt a baloldali Munkáspárt soraiban. A normalitás képviselői azzal vádolják a baloldali Corbynt, hogy zsidógyűlöletét anticionista és antikapitalista retorikába öltözteti, és ezzel már eddig is több ezer új támogatót sikerült maga mellé állítania. Tehát a migránssimogatás és az antiszemitizmus kéz a kézben jár a baloldali körökben.

Jeremy Corbyn közölte, hogy a brit Munkáspárt legkésőbb július végéig "rendezi" a párton belüli antiszemita ügyek "óriási többségét". A 300 ezresre becsült brit zsidóság két legnagyobb érdekképviseleti csoportja, a Board of Deputies of British Jews és a Jewish Leadership Council – amelynek vezetőivel Corbyn előző este tárgyalt – szerdán közzétett közös nyilatkozatában ugyanakkor "csalódást keltőnek" és "elszalasztott lehetőségnek" nevezte a Munkáspárt vezetőjével tartott megbeszélést.

A brit baloldali antiszemitizmus szélsőségekben nyilvánul meg. Corbyn például "barátjának tartja a zsidók ellen terrortámadásokat elkövető Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezetet", és részt vesz a milíciát támogató londoni demonstrációkon.

"Ez még a legjobb esetben is azt jelenti, hogy a szélsőbal megszállottan gyűlöli a cionizmust, a cionistákat és Izraelt, a legrosszabb esetben viszont olyan konspirációs világnézetre vall, amely a zsidó közösségeket ellenséges képződménynek, osztályellenségnek hiszi"

– fogalmaztak a felhívást kiadó zsidó szervezetek.

A Munkáspárt vezető tagjait az elmúlt években is többször érte az a vád, hogy antiszemita nézeteket hangoztatnak.

Ken Livingstone volt londoni polgármester párttagságát két éve felfüggesztették, miután egy BBC-interjúban azt mondta: Adolf Hitler politikája kezdetben arra irányult, hogy a zsidók költözzenek "Izraelbe" – az akkori Palesztinába –, és a náci diktátor "ezzel valójában a cionizmust támogatta".

A JTA beszámolója szerint a párton belül szakadás érzékelhető a centristák és a Corbynt támogató szélsőbal között. A Labourt anyagilag támogató zsidók száma az elmúlt időszakban megcsappant. Híradások szerint Londonban élő zsidók úgy gondolják, hogy a migráció hatására az antiszemitizmus ismét reneszánszát éli.

A zsidók helyett most már a muzulmánok szavazataiért megy a verseny. Minél többször tagadod Izrael államiságának a jogát és minél több kedvezményt adsz a migránsoknak, annál többen fognak rád szavazni

– szól az egyszerű képlet.

OLVASTAD MÁR?

Amerika, London, Párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ma a Bernátok és a Felíciák ünnepelnek, Isten éltesse őket!

A brit kormány most „merész javaslattal” lépne ki az unióból

A brit kormány most „merész javaslattal” lépne ki az unióból

Amerika, London, Párizs

Theresa May brit miniszterelnök szerint a kormány „új, merész” javaslatot terjeszt az alsóház elé, amikor a jövő hónapban szavazásra bocsátja a brit EU-tagság megszűnésének törvénybe iktatását célzó tervezetet.

Hiába sivalkodnak a balliberálisok, Alain Delon megkapja az életműdíjat

Hiába sivalkodnak a balliberálisok, Alain Delon megkapja az életműdíjat

Szabad vasárnap

Alain Delon vasárnap este megkapja az Arany Pálma-életműdíjat a 72. cannes-i filmfesztiválon annak ellenére, hogy egy feminista szervezet petícióban tiltakozik a világhírű francia filmszínész elismerése ellen.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére