Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Amnesty és az USA is belekontárkodott a prágai LMBTQ-menetbe

Sümeghi Lóránt

2016.08.13. 18:28

Mintegy 20 ezren vettek részt szombat délután Prágában a melegek felvonulásán, amely a cseh fõvárosban most záruló szexuális kisebbségek hete, a Prague Pride 2016 része volt.
PRÁGA, 18:28

Mintegy 20 ezren vettek részt szombat délután Prágában a melegek felvonulásán, amely a cseh fővárosban most záruló szexuális kisebbségek hete, a Prague Pride 2016 része volt.

A Prague Pride fesztivált az idén immár hatodik alkalommal tartották meg a cseh fővárosban. A rendezvény felett a korábbi két évhez hasonlóan Jirí Dienstbier cseh emberi jogi miniszter vállalt védnökséget. Szolidaritása jeléül a menetben több cseh politikus is megjelent. A melegekkel együtt vonult egyebek között Karla Slechtová regionális fejlesztési miniszter és Adriana Krnácová, Prága főpolgármestere is. 

A felvonulás kezdetén Szent Vencel lovas szobra mellett a Vencel téren fiatalok tüntetettek a homoszexuálisok rendezvénye ellen. Később a hagyományos családmodell hívei is felvonulást tartottak a városközpontban, amelyen több százan vettek részt. Köztük volt Pavel Belobrádek, a kereszténydemokrata néppárt elnöke is. 

A leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű közösség tagjai és a másságot támogatók délben a cseh főváros központjában, a Vencel téren gyűltek össze, majd színes menetben tíz kocsival az élen a Letná parkba vonultak, ahol éjjelig tartó koncertek lesznek.

A kocsik egyikét az Egyesült Államok prágai nagykövetsége, egy másikat pedig az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet készítette.  

A rendőrség mintegy 15 ezerre, a szervezők 20-25 ezerre becsülték a résztvevők számát. Prága belvárosában a felvonulás miatt több mint három órán át korlátozták a közlekedést.

(MTI) 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére