Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az amerikaiak is megerõsítették: az Obama-Soros politikát diktálják a követségek a Balkánon

Horváth József György

2017.05.10. 15:58

A The American Spectator konzervatív folyóirat terjedelmes elemzést közölt arról, hogy a balkáni térségben még mindig a kudarcot vallott Obama-Soros politikát erõltetik az amerikai nagykövetek.
WASHINGTON, 15:28

A The American Spectator konzervatív folyóirat terjedelmes elemzést közölt arról, hogy a balkáni térségben még mindig a kudarcot vallott Obama-Soros politikát erőltetik az amerikai nagykövetek.

Az Amerika-ellenes érzelmeket kiváltó amerikai politika okairól a lap azon alkalomból közölt részletes – és konkrét példákkal alátámasztott – elemzést, hogy Bob Goodlatte virginiai republikánus képviselő vezetésével tanulmányutat tesz egy amerikai kongresszusi küldöttség a térségben. A delegáció tagjai Olaszországban és a Balkán térségében tájékozódnak, és Görögország mellett Bosznia-Hercegovinát, Albániát, Macedóniát és Koszovót keresik fel.

A képviselőház kommunikációs munkatársai biztonsági okokra hivatkozva nem közöltek részleteket a tárgyalásokról, de nyilvánosságra került, hogy a delegációban három demokrata párti és hat republikánus törvényhozó vesz részt. Köztük van például az iowai republikánus Steve King, akit Donald Trump elnök feltétlen híveként és a bevándorlást erőteljesen ellenző politikusként tartanak számon.

A folyóirat részletesen elemzi a törvényhozók által meglátogatott országok és az Egyesült Államok viszonyát, megállapítva, hogy az erősödő feszültségekkel küszködő térségben még mindig a kudarcot vallott Soros-Obama politika van erőfölényben.

Ráadásul az említett balkáni államok mindegyikében továbbra is az előző elnök, a demokrata párti Barack Obama kinevezettjei foglalják el a nagyköveti posztokat, és változatlanul Obama politikáját erőltetik. Ezért a kongresszusi delegációnak nehéz dolga van, hogy az amerikai nagykövetségektől valós képet kapjon a helyzetről.

Ezek a nagykövetségek nagymértékben beavatkoztak a helyi politikába"

– szögezi le a mértékadó, konzervatív lap a balkáni országok jelentős helyi közösségeitől származó információkra hivatkozva. Elemzésében a The American Spectator kitér az albániai, a macedóniai, a görögországi, a koszovói és a boszniai helyzetre.

"Albániában Edi Rama miniszterelnök az Egyesült Államok nagykövetének támogatásával tönkretette bírósági rendszerünk függetlenségét. Az igazságügyi rendszer reformjának farvizén teljesen átpolitizálja a bíróságokat" – idézi a lap egy névtelenséget kérő albán ügyész panaszát. Majd a Spectator elemzője hozzáteszi: Edi Rama szocialista politikus, akit régóta barátság fűz Soros György üzletemberhez.

A Soros György hálózata – az amerikai nagykövetséggel karöltve – több projektet finanszíroz, beleértve például a 8,8 millió dolláros USAID-programot a bírósági reformra"

– olvasható a cikkben.

"Amikor bármely kérdésben az amerikai nagykövet álláspontjától eltérő szakmai véleményt fejtettünk ki, a nagykövet dühbe gurult" – idézi a lap az albán főügyészt, Adriatik Llallát, aki azt is elmondta: a nagykövet azzal "büntette" a vele egyet nem értő bírákat és ügyészeket, hogy a már kiadott amerikai vízumaikat visszavonta.

A The American Spectator megállapítja: a macedóniai válságért szintén a helyi szocialistákkal összefogó amerikai nagykövetet teszik felelőssé széles körben, és ugyanez a helyzet Koszovóban és Boszniában is.

Az albán szocialista miniszterelnök például nemrégiben Macedóniában részt vett a macedóniai albán pártokkal közösen megtartott tanácskozáson, ahol kidolgozták az úgynevezett tiranai platformot, amely nem más, mint egy szeparatista célokat meghirdető dokumentum, amely területi épségében és identitásában is veszélyezteti Macedóniát.

S miközben a macedónok tömegesen tiltakoznak a tiranai platform és az ezt támogató amerikai nagykövet, Jess Baily ellen, amerikaiak lendületesen felpumpálják pénzzel az NGO-kat, annak érdekében, hogy mozgósítsanak és aktivizáljanak'"

– írja az amerikai folyóirat. A The American Spectator hangsúlyozza: a válságról válságra bukdácsoló Görögországban – Albániához és Macedóniához hasonlóan – az amerikai kormányzat képviselői nyíltan a baloldali vezetőt támogatják.

Alekszisz Ciprasz kormányfővel, a Sziriza párt elnökével Obama elnök az Európában tett búcsúlátogatásán fontosnak tartotta a megbeszéléseket, miként a még korábbi és szintén demokrata elnök, Bill Clinton is fontosnak tartotta Ciprasz meghívását 2015-ben a Clinton Globális Kezdeményezés konferenciájára New Yorkba – emlékeztetett a lap.

Hatalomra kerülésekor, 2015-ben Ciprasz azonnal liberalizálta a bevándorláspolitikát, és pár hónapon belül egyik minisztere bejelentette, hogy a menekülteket őrző központokat barátságos fogadóközpontokká alakítják, és felhagynak az illegális bevándorlók azonosításának és kitoloncolásának politikájával.

A The American Spectator szerint Ciprasz kormányzásának első négy hónapjában a migránsok Európába áramlása 721 százalékkal megnövekedett.

Vajon Goodlatte képviselő és az általa vezetett küldöttség megbízhat-e az athéni amerikai nagykövet tájékoztatásában?"

– teszi fel a kérdést a The American Spectator elemzője, amelyre nemmel válaszol.

Geoffrey Pyatt nagykövetet tavaly nevezte ki Barack Obama, miután Pyatt három évet szolgált Kijevben, ahol – a Spectator megfogalmazásában – "széles körben azok talpnyalójaként tartották számon, akik elősegítették a hatalomátvételt, és köztük volt Soros György is" – írta a lap.

(The American Spectator, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére