Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az amerikaiak döntő többsége nem szeretné, ha Joe Biden újraindulna az elnökválasztáson

888.hu

2022.11.09. 17:30

Eközben Donald Trump bejelentheti az indulását.

 

Arra a kérdésre, hogy szeretnék-e, ha Joe Biden 2024-ben újraindulna az elnökválasztáson, 66 százalék azt válaszolta, hogy „nem”, míg 30 százalék „igennel” felelt – közölte Steve Portnoy, a CBS News Radio munkatársa.

A választások napján az urnákból távozó szavazók 32 százaléka azt is elmondta a CBS Newsnak, hogy az infláció az első számú kérdés, ami foglalkoztatja őket.

 

27 százalékuk az abortuszt, 12 százalékuk a bűnözést, 12 százalékuk a fegyvertartást, 10 százalékuk pedig a bevándorlást nevezte meg a legnagyobb problémának.

 

Októberben Biden az MSNBC ReidOut című műsorában adott interjúban elmondta, hogy szándékában áll 2024-ben újraindulni a választásokon, és ebben a felesége is támogatta.

 

Mindeközben tízből négy demokrata szeretné azt, ha Biden 2024-ben újra indulna – derül ki az Economist és a YouGov friss felméréséből – jelentette a Breitbart News.

A felmérés szerint Biden kedvező megítélése is mélyen van, hiszen 43 százalék vélekedik kedvezően, szemben az 50 százalékkal, akik nem. Hivatali munkájának megítélése még rosszabb. A legtöbben, 51 százalék nem helyesli elnöki munkáját.

Bár a többség összességében azt jelezte, hogy nem szeretné, ha Donald Trump volt elnök újra indulna a közvélemény-kutatás szerint, Bidennel ellentétben Trump többségi támogatást élvez a bázisán belül, mivel a republikánusok 54 százaléka szeretné, ha 2024-ben újra indulna az elnökválasztáson. Továbbá azok többsége, akik 2020-ban Trumpra szavaztak, szintén azt akarják, hogy újra induljon.

 

Egy hétfő esti ohiói nagygyűlésen Donald Trump volt elnök azt mondta a tömegnek és az élő közvetítést nézőknek, hogy a jövő héten „nagyon nagy bejelentésre” számíthatnak.

 

Nagyon nagy bejelentést fogok tenni november 15-én, kedden, a floridai Palm Beachen lévő Mar-a-Lagóban.”

– mondta a tömeg éljenzése közepette.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére