Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az amerikai igazságügyi miniszter engedélyezte a házkutatást Donald Trump otthonában

888.hu

2022.08.12. 09:11

Az amerikai igazságügyi miniszter személyesen engedélyezte a Donald Trump volt amerikai elnök floridai rezidenciáján folytatott házkutatást – közölte maga Merrick Garland rövid sajtónyilatkozatban, ami az első hivatalos bejelentés a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) hét elején történt intézkedése óta.

 

A miniszter elmondta: dolgoznak azon, hogy nyilvánosságra hozzák a házkutatásra vonatkozó dokumentumokat, a házkutatási végzést és az arról szóló jegyzőkönyvet. Az igazságügyi minisztérium nevében a „bírósági iratok fognak szólni” – fogalmazott.

 

Hozzátette: minisztériuma észlelte az igényt az iratok közzétételére, annak fényében is, hogy a volt elnök nyilvánosságra hozta a hatósági intézkedés tényét, valamint figyelembe vették a közérdeket is. Elmondta, hogy a titkosítás feloldására vonatkozó kérvény megérkezett az illetékes floridai körzeti bírósághoz.

 

Donald Trump floridai rezidenciáján, a Mar-a-Lago ingatlannál hétfőn délután bejelentés nélkül jelentek meg az FBI nyomozói, akik átkutatták az ingatlant, ahonnan – meg nem erősített – értesülések szerint 15 doboz irattal távoztak. Meg nem nevezett hivatalos források arról számoltak be az amerikai sajtónak, hogy Donald Trump elnöki időszakából származó minősített dokumentumok felkutatására irányult az intézkedés.

 

(MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére