Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az amerikai Harvard Egyetem ateista lelkészt nevezett ki főkáplánnak

888.hu

2021.08.31. 17:00

Greg Epstein azokat a diákokat szeretné támogatni az egyetemen, akik nem hisznek Istenben, mégis jó döntéseket akarnak hozni.

 

A káplánság friss vezetője a 44 éves Greg Epstein, „A jó, Isten nélkül: ahogyan több millió ember hisz” című könyv szerzője, illetve az egyetem korábbi humanista lelkésze.

Epstein, aki egyébként zsidóként nevelkedett, a New York Timesnak azt nyilatkozta: „Egyre többen vannak, akik már nem azonosulnak semmilyen vallási hagyománnyal, mégis szükségét érzik a beszélgetésnek és az iránymutatásnak, hogy mit jelent jó embernek lenni és etikus életet élni.”

Hozzátette, szerinte nem Istentől kell várni a válaszokat.

Ez nem fog működni. Istennek megvannak a válaszai, amelyeket minden emberi szív keres. Hálás vagyok, hogy elküldte Fiát, Jézus Krisztust, hogy megmentsen minket bűneinktől”

– írta válaszul Franklin Graham evangélista a Twitteren.

Epsteinnek a Harvard honlapján található életrajzában az áll, hogy könyve „még mindig jelentős befolyással bír, miután az első megjelenése segített népszerűsíteni azt a felfogást, hogy a világi emberek gyorsan növekvő tömege magasztos célú, együttérző és összetartó életet élhet”.

A kinevezésére így válaszolt: „Külön köszönet a csodálatos kollégáimnak. Ez a történet valóban róluk szól, és a közös munkánk fontosságáról, ami fontosabb, mint valaha ezekben az időkben... Köszönöm a vallások közötti csoportoknak, amelyek bátran szorosabb partnerséget teremtettek a hozzám hasonló humanistákkal.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére