Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az amerikai hadsereg felülvizsgálja Kína-stratégiáját

888.hu - MTI

2021.02.11. 07:30

Az amerikai hadsereg új munkacsoportot hoz létre Kína-stratégiája felülvizsgálatára, egyebek mellett a titkosszolgálati, technológiai, katonai kérdéseket fogják elemezni – közölte Joe Biden új amerikai elnök helyi idő szerint szerdán.

A 15 tagú munkacsoport jelentése hónapokon belül elkészülhet, és szakértők szerint rendkívül hasznos lehet Lloyd Austin védelmi miniszter számára.

„Így fogjuk kezelni a Kína által jelentett növekvő kihívást, illetve biztosítani, hogy az amerikai nép megnyerje a jövő versengését” – szögezte le Biden a védelmi minisztériumban tett első látogatásán.

Hozzátette, ehhez a kormányügynökségek együttműködésére, a két nagy párt támogatására, illetve erős szövetségekre és partnerségekre van szükség.
Ely Ratner, a védelmi tárca vezetőjének Kína-tanácsadója vezeti a munkacsoportot.

Az amerikai titkosszolgálati közösség Kínát tartja az Egyesült Államok egyik legfőbb stratégiai riválisának.

Donald Trump előző amerikai elnök alatt a Pentagon a kínai kihívás kezelését határozta meg legfőbb prioritásának, amin a jelek szerint az új adminisztráció sem kíván változtatni.

Az Egyesült Államok hadserege több hasonló felülvizsgálatot indított, például a közel-keleti katonai jelenlét vagy a NATO helyzetének kérdéseiről.

Biden egyebek mellett kijelentette, hogy elődjével ellentétben ő soha nem csinálna politikai kérdést a hadseregből.

„Soha nem fogom tiszteletlenül kezelni önöket, nem fogok politikai ügyet csinálni a munkájukból. Ez személyes kérdés. A Biden család katonacsalád” – fogalmazott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére