Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az amerikai bíróságok inkább a Trump-pártiakat büntetik, mintsem a BLM harcosait

888.hu

2021.09.12. 21:00

Egy kutatás szerint sokkal nagyobb negatív gazdasági és társadalmi hatást gyakoroltak a demokraták által támogatott és békésnek titulált zavargások, mint ahogy azt a mainstream média beállította.

 

A Real Clear Investigations (RCI) kutatása szerint a baloldaliak és a Demokraták által szándékosan az amerikai történelem egyik legsötétebb momentumaként ábrázolt tüntetés,

a Capitolium elfoglalása, sokkal kisebb gazdasági és lélektani kárt okozott az Egyesült Államoknak, mint a Black Lives Matter zavargás-sorozat.

Az RCI a tüntetések vegyes megítélése miatt indította a kutatást, és azt vizsgálták, hogy a Capitolium januári elfoglalása, a 2020 nyarán történt erőszakos Black Lives Matter tüntetések, vagy a Trump elnök beiktatásának napján történt tiltakozások közül melyik okozta a legnagyobb kárt az Egyesült Államok számára – írta meg a V4NA.

A kutatás szerint, a republikánusok és a Trump-pártiak kettős mércét látnak abban, hogy a demokraták túlságosan negatívan ábrázolják a január 6-án történt eseményeket, és többen is megjegyezték, hogy sok demokrata a 2020 nyári országos BLM tiltakozások során még óvadékot is fizetett az erőszakos tiltakozók szabadon bocsájtása érdekében. Emellett a kutatásban résztvevők egy része kiemelte, hogy a Black Lives Matter és az Antifa csoportosulások a demokrácia felszámolását tűzték ki célul, és ennek megfelelően sokszor erőszakosan bántak a rendőrökkel, közhivatalnokokkal és a vállalkozókkal is.

Megvizsgálták, hogy összegezve

a 2020-as zavargások során tizenötször több rendőr sérült meg, harmincszor annyi embert kellet letartóztatni, és ezerháromszázszor akkora, pénzben kifejezhető kárt okoztak a tüntetők, mint a capitoliumi megmozdulás résztvevői.

A hatóságok lényegesen nagyobb erőkkel próbálták meg elfogni és letartóztatni a nagyrészt Trumpot támogató tüntetőket, mint a korábbi két erőszakos zavargás során a többségében demokrata párti tüntetőket. Illetve a Capitoliumnál történt események miatt letartóztatott személyeket, akár hónapokig is előzetes letartóztatásban tartották, több ideig mint amennyi büntetést maximálisan kiszabhattak volna rájuk, ha bűnösnek vallották volna magukat. Néhány tüntetőt pedig bántalmaztak, és ok nélkül magánzárkába zártak. Ezen felül pedig mivel a hatóságok a BLM zavargások által sújtott nagyvárosokban engedékeny ügyészi normákat alkalmaztak, így a tüntetések során őrizetbe vett emberekkel szemben történő vádemelések nagy részét elutasították. Ehhez hasonlóan a 2017-es beiktatási ceremóniát követő zavargás alatt őrizetbe vettekkel szemben is ejtették a vádakat,

míg a capitoliumi események során letartóztatottak ellen emelt vádakat, csak egyetlen esetben utasította el az ügyészség.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Franciaország – Dánia.

Szijjártó ezúttal egy francia tévériportert lepett meg magyarvédő válaszaival

Szijjártó ezúttal egy francia tévériportert lepett meg magyarvédő válaszaival

Az igazságot mindig meg lehet védeni, még Párizsban is – Szijjártó Péter ezzel az üzenettel osztotta meg interjúját a Facebookon, amelyet a France 24 angol nyelvű francia televíziócsatorna Talking Europe című politikai műsorában adott.

Dollárbaloldal: így ömlött a pénz a Bajnai-cégekhez

A Nemzetbiztonsági Bizottság által szerdán nyilvánosságra hozott dokumentumok alapján egyértelmű, hogy a baloldali kampány központi „agya” a DatAdat-csoport volt. Ennél a cégnél találkozott a régi baloldali gárda és a külföldről érkezett pénz, valamint kampánytechnika. A most nyilvánosságra került adatok alapján kulcsszerep jutott a 2019-es önkormányzati választáson már bevetett, DK-közeli EzaLényeg nevű szélsőbaloldali lejárató portálnak is.

Novák Katalin megérkezett Ukrajnába

Novák Katalin megérkezett Ukrajnába

A köztársasági elnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására látogat az ukrán fővárosba.

„A magyarországi választásokba történő külföldi beavatkozásként értékelhetjük a baloldal botrányos kampányügyét”

„A magyarországi választásokba történő külföldi beavatkozásként értékelhetjük a baloldal botrányos kampányügyét”

A baloldal külföldi finanszírozásáról kérdezte a 888.hu ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogászt, a Századvég Alapítvány jogi szakértőjét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére