Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az afgán migránsok mellett tüntettek Münchenben

Tóth Dalma

2017.04.25. 10:28

Újra az afgánok kitoloncolása ellen tüntettek a müncheni reptéren.
MÜNCHEN, 9:58

Újra az afgánok kitoloncolása ellen tüntettek a müncheni reptéren.

Németország 2016-ban rekordszámú elutasított menedékkérőt toloncolt ki, de az afgán migránsokat csak 2017-től küldik vissza a hazájukba. Az migránssimogatók szerint Afganisztán nem számít biztonságos régiónak, ezért azonnal le kellene állítani a kitoloncolásokat. A tüntetés békésen zajlott. A Pro Asyl a Münchenből Kabulba tartó járat azonnal törlését követelte – írja a Deutsche Welle.

A tüntetők között volt a Die Grüne egyik képviselője Margarete Bause, aki politikai és humanitárius botránynak nevezte a kitoloncolásokat.

A hétfői a negyedik hazatoloncolt afgán csoport december óta. Az őket szállító charterjárat kedd reggel landolt a kabuli repülőtéren. Így összességében már 92 menedékkérőt küldtek vissza Németországból Afganisztánba a Berlin és Kabul által tavaly októberben kötött toloncegyezmény alapján.

A német belügyminisztérium összesítése szerint mintegy 11 900 afgán él Németországban elutasított menedékkérelemmel. Közülük mintegy 10 300-an kaptak úgynevezett megtűrt tartózkodásra vonatkozó engedélyt.

Angela Merkel a berlini karácsonyi vásár ellen történt merényletet követően rendelte el az elutasított menedékkérők kitoloncolásának felgyorsítását, mivel egy elutasított tunéziai menedékkérő követte el a terrortámadást. Merkel szeptemberben újra indul a kancellári posztért és a nyitott ajtók politikája miatt rengeteg kritika érte, most pedig próbál enyhíteni a helyzeten. 2015-ben közel egymillió migráns érkezett Németországba.

A kitoloncolások felgyorsítása kapcsán Thomas de Maiziere belügyminiszter úgy fogalmazott, hogy ez egy korrekt és szükséges lépés ahhoz, hogy a menekültügyi rendszer működhessen. Hozzátette, hogy az elutasított menedékkérők nagy része bűncselekményt követett el Németországban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére