Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az afgán légierõ elsõ nõi pilótája menedéket kért az Egyesült Államoktól

Tóth Dalma

2016.12.27. 16:28

Az amerikai lapok szerint a nõ a biztonságáért aggódva az USA-hoz fordult, hogy menedéket kérjen, a kabuli vezetés pedig emiatt árulónak nevezte.
WASHINGTON, 14:59

Az amerikai lapok szerint a nő a biztonságáért aggódva az USA-hoz fordult, hogy menedéket kérjen, a kabuli vezetés pedig emiatt árulónak nevezte.

A Tolo afgán televízió ezzel szemben egy Rahmani által írt levélre hivatkozva azt írta: a pilótanő nem kért menedéket az amerikai hatóságoktól és eltökélt szándéka, hogy hazáját szolgálja. Az idézett dokumentum szerint a nő sajnálatát fejezte ki a félreértések miatt és egyúttal bocsánatot kért kollégáitól.

A nők szabadságának szimbólumává vált Nilofar Rahmani a szélsőséges táliboktól és saját rokonaitól is kapott halálos fenyegetéseket, ezért már nyáron menedékjog iránti kérelmet nyújtott be az USA-ba.

Nilofar Rahmani 15 hónapos kiképzésen vett részt az amerikai légierőnél az Egyesült Államokban. A nőnek múlt hét szombaton kellett volna hazatérnie Afganisztánba. A 25 éves pilóta arra panaszkodott, hogy otthonában férfi kollégái rosszul bánnak vele, és a katonai bázison kívül nem meri egyenruháját hordani.

Váratlan és felelőtlen az, amit Rahmani mondott az Egyesült Államokban. A többi afgán fiatal példaképének kellett volna lennie. [...] Elárulta hazáját. Ez szégyen"

– reagált az amerikai lapértesülésekre az afgán védelmi minisztérium egyik szóvivője, aki szerint a nő hazudik.

Rahmani ügyvédje, Kimberly Motley megerősítette a dpa német hírügynökségnek és az AFP-nek is, hogy ügyfele menedéket kért az Egyesült Államokban. Az AFP-nek Motley azt mondta, hogy Rahmani számára "rendkívül nehéz" volt meghozni ezt a döntést, de ő és családja is kegyetlen fenyegetéseket kapott, amelyek alapján veszélyben lenne az élete, ha hazatérne Afganisztánba.

Afganisztán valódi elárulói azok, akik Rahmani és családja életét fenyegetik, valamint akik folytatják a nők elnyomását"

– tette hozzá a pilótanő ügyvédje.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére