Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A 18 éves iraki migráns ellen vádat emeltek a londoni metrómerénylet kapcsán

Tóth Dalma

2017.09.22. 15:48

Ahmed Hassant gyilkossági kísérlet és robbanószerrel elkövetett, emberéleteket veszélyeztetõ visszaélés bûncselekményével vádolják.
LONDON, 15:48

Ahmed Hassant gyilkossági kísérlet és robbanószerrel elkövetett, emberéleteket veszélyeztető visszaélés bűncselekményével vádolják.

A Scotland Yard Hassant a merénylet után egy nappal, múlt szombaton vette őrizetbe a délkelet-angliai Dover kompkikötőjében. A hatóságok gyanúja szerint ő helyezte el a pokolgépet a londoni District metróvonal egyik szerelvényén múlt pénteken. A szerkezet nem robbant fel, csak lángra kapott, de így is 30 utas könnyebben megsérült — írja az MTI.

Cressida Dick, a Scotland Yard főparancsnoka pénteken, az LBC londoni kereskedelmi rádió interjúműsorában kijelentette: a pokolgép "nagyon-nagyon veszélyes" volt, és ha felrobban, "sokkal súlyosabb baj történhetett volna".

A londoni rendőrség vezetője elmondta: a pokolgép "tömve volt" repeszdarabokkal, és jelentős mennyiségű robbanóanyagot tartalmazott.

Hálát kell adnunk a sorsnak, hogy senki nem halt meg"

– tette hozzá.

A merénylet ügyében eddig hat embert vettek őrizetbe, de kettőt közülük a héten vádemelés nélkül szabadon engedtek. Ahmed Hassannal együtt egy 30, egy 25 és egy 17 éves férfi továbbra is őrizetben van.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére