Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ausztriában nem elég a burkatilalom

Nagy Gábor

2017.02.14. 13:28

Sebastian Kurz külügyi és integrációért felelõs miniszter szerint a burkatilalommal ugyan még nem oldódik meg az integráció kérdése, de világos jelzés azoknak, akik párhuzamos társadalmat akarnak létrehozni Ausztriában.
BÉCS, 13:28

Sebastian Kurz külügyi és integrációért felelős miniszter szerint a burkatilalommal ugyan még nem oldódik meg az integráció kérdése, de világos jelzés azoknak, akik párhuzamos társadalmat akarnak létrehozni Ausztriában.

Egy január végén bemutatott módosított kormányprogram szerint a jövőben betiltanák a köztereken az egész arcot eltakaró burka viselését. Aki nem így tesz, azokra 46 ezer forintos büntetést szabhatnak ki a hatóságok. A változtatás azt is szabályozná, hogy a tanároknak, a jogászoknak, az ügyvédeknek és a rendőröknek "világnézeti és vallási szimbólumoktól" mentesen kell megjelenniük.

A hasonló szabályozásokkal egyértelművé akarjuk tenni, hogy mi fontos számunkra, mit fogadunk el és mit nem"

– mondta kedden Sebastian Kurz a Kronen Zeitung című lapnak adott interjúban.

A miniszter arról is beszélt, hogy több muszlim egyetért a burkatilalommal, tehát a többségi társadalomhoz hasonlóan elutasítják az arc lefátyolozását.

A tilalmat elrendelő szabályozásról már márciusban dönthet a kormány és a parlament, így az valószínűleg júliustól léphetne életbe.

Azonban a bécsi iszlám hitközség nőügyi illetékese bírálta a tervezett tilalmat. Carla Amina Baghajati szerint az arc takarása vallási nagykorúságot, testi és szellemi érettséget feltételez, ezért kényszerítése vagy tiltása elítélendő. Úgy vélte, az osztrák állam által működtetett integrációs intézet tevékenysége hasznos, azonban az integrációért ugyanakkor Kurz "populista irányt követ".

Carla Amina szerint bátrabb menekültpolitikára lenne szükség, és be kellene mutatni az integráció sikertörténeteit is.

Az osztrák turisztikai szakma már korábban tiltakozott a kormány által tervezett burkatilalom ellen, amely az ágazat képviselői szerint rosszat tesz Ausztria megítélésének. Aggályait fejezte ki az Emirates légitársaság ausztriai képviselete is, amely szerint a tervezett ausztriai szabályozás várhatóan nem tesz jót a turizmusnak, már Dubajban is "szalagcímeket generált".   

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Jakab Péter kilépett a Jobbikból

Gyöngyösi Márton, a Jobbik Elnöke nyílt levélben kérte föl Jakab Pétert a lemondásra. Jakab válaszlevelében úgy fogalmazott: „Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom”.

Zelenszkij kitiltaná az orosz turistákat Európából

Az ukrán humorista-elnök ismét vette magának a bátorságot, hogy megmondja, mi a teendője az európai országoknak.

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Ez a tél maga lesz a pokol. Igaz, nem meleg lesz, hanem hideg, de legalább sötét is. Meg szenvedős. A benézett szankciós politika hatására Európában az összes grafikon elkezdett függőlegesen felfele emelkedni. Kár, hogy ezek olyan grafikonok, amelyeknél nem célszerű növekedést észlelni. Az infláció az egekben, az üzemanyagárak sosem voltak ilyen magasak, a rezsiköltségekről pedig sírás nélkül beszélni sem lehet. Ilyen körülmények között kisebb csoda, hogy egyáltalán az átlagfogyasztásig meg tudjuk tartani a rezsicsökkentést. De az emberek mintha nem lennének tisztában azzal, hogy mennyire súlyos a helyzet. Az egy dolog, hogy nem tudják majd kifizetni az óriási rezsiszámlákat és az energiacsapda miatt áramszüneteket is kockáztatnak, de mi lesz a gazdasággal? A recesszió elkerülhetetlen. Mi lenne, ha egyszer megérnénk azt, hogy Európa nem világhatalmi erők közé pozicionálja magát, hanem kiáll a saját jól felfogott érdekei mellett? Amíg viszont olyan vezetők állnak az EU élén, akik megelőzni nem tudják a bajt, okozni viszont annál inkább, addig ez csak lázálom marad.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére