Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ausztria lezárná a migránsútvonalakat

Bokor Gábor

2017.04.19. 12:28

Wolfgang Sobotka osztrák belügyminisztert is megdöbbentette az, hogy a húsvéti hétvége alatt hány illegális bevándorló érkezett Európába.
BÉCS, 12:28

Wolfgang Sobotka osztrák belügyminisztert is megdöbbentette, hogy a húsvéti hétvége alatt hány illegális bevándorló érkezett Európába.

A húsvéti hosszú hétvége alatt rekordmennyiségű migráns érkezett az olasz partokhoz, amely komoly megdöbbenést váltott ki Európa vezető politikusai között. Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter kijelentette, hogy azonnal meg kell szüntetni a Földközi-tenger felőli migrációs útvonalakat. A politikus szerint a nyugat-európai országok érdeke is, hogy ne tudjanak az illegális bevándorlók – elsősorban Líbiából – átjutni az olasz területekre.

A politikus kilátásba helyezte azt is, hogy az Ausztriát és Olaszországot elválasztó Brenner-hágót átmenetileg lezárják, hogy megakadályozzák a migránsok átkelését az alpesi országba.

Fel vagyunk készülve, a Brennert akár pár órán belül le tudjuk zárni, ha szükség van rá"

– fogalmazott Sobotka.

Az ENSZ segélyszervezetei arról számoltak be kedden, hogy körülbelül kilencezren keltek át a tengeren azért, hogy Olaszországba jussanak.

Attól tartanak a hatóságok, hogy a nyár és a jó idő közeledtével még sokkal többen kísérelhetik meg az embercsempészek ladikjain az utazást.

Wolfgang Sobotka szerint megengedhetetlen az, hogy a tengerből kimentetettek egyből Európába jutnak, mivel ez ösztönzi a szervezett bűnözést az embercsempészést Afrikában és még többen próbálhatnak átkelni, pusztán gazdasági okok miatt. Ausztria már tavaly nyáron is támogatta azt a tervet, miszerint le kell zárni a Nyugat-Balkán felőli migránsútvonalakat, hogy a közel-keleti migránsok ne juthassanak át Európába.

Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter februárban azt jelentette be, hogy Ausztria kiterjeszti együttműködését az európai országokkal annak érdekében, hogy megfékezzék a migrációt, ugyanis az Európai Unió képtelen megvédeni a határait.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére