Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ausztria is betiltaná a Korán osztogatását

Pörge Béla

2016.11.16. 10:58

Sebastian Kurz keményebb fellépést sürget a szalafisták ellen, akik gyakran a Korán illegális osztogatásával hívják fel magukra a figyelmet.
BÉCS, 10:58

Sebastian Kurz keményebb fellépést sürget a szalafisták ellen, akik gyakran a Korán illegális osztogatásával hívják fel magukra a figyelmet.

Ahogyan arról a 888.hu is beszámolt, kedden Németországban kemény és hatásos razziát tartottak a hatóságok a radikális iszlamisták ellen. Az Igaz vallás (DWR) nevű szalafista szervezetet be is tiltották.

A razzia hatására sokan Ausztriában is hasonló fellépést követelnek. Nem véletlenül, az Igaz vallás Európa-szerte aktív, Németország mellett Ausztriában is különösen erősek.

Sebastian Kurz, külügyminiszter már kedden este az azonnali fellépést sürgette — számol be a hírről az OE24.

Ausztriában is szükség van a szalafista szervezetek Korán osztogatásainak a betiltására. Ez a szélsőséges iszlám egyik megnyilvánulása, amit nem tolerálhatunk"

— mondta Kurz.

A könyvosztással és az úgynevezett "Olvass!" egyesülettel az Igaz vallás és a hasonló szervezetek a terrorizmust népszerűsítik. Főleg a fiatal muszlimok válhatnak így a radikális iszlám követőjévé, ezért különösen veszélyesek az ilyen akciók.

A tiltás kérdésében az SPÖ és az ÖVP egyetért, de a néppárt a burkát is betiltaná.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére