Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ausztria gyors intézkedéseket és egyértelmû jelzéseket vár a migránscunami elkerülése érdekében

Nagy Gábor

2018.05.30. 15:20

Herbert Kickl szabadságpárti osztrák belügyminiszter szerdán közölte, hogy gyors intézkedéseket és egyértelmû jelzéseket vár az újabb menekültáradat elkerülése érdekében a balkáni migránsútvonalon fekvõ országoktól.
BÉCS, 15:20

Herbert Kickl szabadságpárti osztrák belügyminiszter szerdán közölte, hogy gyors intézkedéseket és egyértelmű jelzéseket vár az újabb menekültáradat elkerülése érdekében a balkáni migránsútvonalon fekvő országoktól.

Kickl kedden telefonon egyeztetett az albán, a bosznia-hercegovinai, a görög, a koszovói, a horvát, a macedón, a szerb és a szlovén belügyminiszterrel. A tárcavezetők az újabb válság elkerülése érdekében megegyeztek egy operatív és politikai menetrendről.

A kérdés műveleti oldaláról június 6-án a szlovéniai Brdóban tárgyalnak a szóban forgó országok rendőrfőnökei. Az egyeztetések alapját a 2017-es bécsi civil-katonai akcióterv képezi a balkáni útvonal ellenőrzéséről. Ezt követően június 7-én Szarajevóban rendkívüli találkozón értékelik a probléma kezelési lehetőségeit. A Salzburg Fórum június 14-én és 15-én esedékes bukaresti miniszteri konferenciáján pedig további közép-európai partnerekkel bővülhet a csapat – vázolta az osztrák belügyminiszter.

A közép-európai országok 2000-ben osztrák kezdeményezésre hozták létre a Salzburg Fórum nevű belbiztonsági partnerséget, amelynek tagjai Ausztria, Bulgária, Horvátország, Csehország, Magyarország, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Szlovénia.

A keddi telefonbeszélgetés során az érintett országok jelezték: erőteljesebb támogatást várnak az Európai Uniótól. Kickl megígérte, hogy az uniós igazságügyi és belügyminiszterek következő brüsszeli találkozóján tolmácsolja kérésüket. Az osztrák politikus egyúttal megismételte, hogy ha a helyzet úgy alakul, Ausztria lezárja határait, hogy ne ismétlődhessen meg a 2015-2016-os válság.

Az illegális migráció elleni küzdelem kiemelt helyet foglal el a július 1-jén kezdődő osztrák soros elnökség napirendjén – erősítette meg Kickl. Az osztrák kormány hétvégén aggodalmát fejezte ki a balkáni országokba érkező migránsok emelkedő számát látva, és bejelentette, hogy megteszi a szükséges óvintézkedéseket.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére