Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ausztráliában férfiadót vezettek be egy genderérzékeny leszbikus kávézóban

Vincze Viktor Attila

2017.08.10. 14:58

Melbourne egyik leszbikus kávézójában a férfiaknak 18 százalékkal drágábban szolgálnak fel mindent, arra a férfiak és nõk között állítólag meglevõ gender gapre hivatkozva, miszerint a nõk úgymond ennyivel keresnek általában kevesebbet a férfiaknál. A sajtóhírekbõl azonban az nem derül ki, hogy hogyan lehet törvényes a nemi identitás alapján történõ ilyen diszkrimináció a vendéglátásban, ráadásul úgy, hogy mindezt a diszkrimináció elleni lépésként tüntetik fel.
MELBOURNE, 14:58

Melbourne egyik leszbikus kávézójában a férfiaknak 18 százalékkal drágábban szolgálnak fel mindent, arra a férfiak és nők között állítólag meglevő gender gapre hivatkozva, miszerint a nők úgymond ennyivel keresnek általában kevesebbet a férfiaknál. A sajtóhírekből azonban az nem derül ki, hogy hogyan lehet törvényes a nemi identitás alapján történő ilyen diszkrimináció a vendéglátásban, ráadásul úgy, hogy mindezt a diszkrimináció elleni lépésként tüntetik fel.

Az angolszász sajtót világszerte megosztotta a férfiakat diszkrimináló leszbikus vendéglátóhely története. Meglehetősen eltérő a megítélése annak, hogy egy vélt vagy valós diszkriminációra adott válaszreakció indokolhat-e bármilyen fajta diszkriminációt.

Az ausztráliai feminista aktivista és leszbikus kávézó (Handsome Her - A Jóképű Csaj) tulajdonosa arra hivatkozva szolgáltat a férfiaknak a nőknél drágábban, mert szerinte a nők általában kevesebbet keresnek, mint a férfiak.


 
A genderharcos, "Handsome Her - A Jóképű Csaj" elnevezésű leszbikus kávézó házirendje a következő:

 

  •     1. szabály: A nők elsőbbséget élveznek.
  •     2. szabály: A férfiak számára 18%-os pluszdíj kerül felszámolásra azért, hogy ez ellensúlyozza a férfi és női nem bérezése között meglevő szakadékot (2016).
  •     3. szabály: A tisztelet kétirányú.

 

Belle Ngien, a kávézó vezetője a CNN-nek nyilatkozva úgy vélte, hogy:

Én csak egy vitát kezdeményeztem az ügyben. Egyébként pedig, ha a férfiaknak lehetnek saját tereik, akkor miért ne lehetnének ilyen helyeik a nőknek is?"

A leszbikus kávézó – szintén nyilatkozó – tulajdonosa, Alex O'Brien szerint sincs semmi baj a férfiakkal fizettetett felárral, mert az csupán a nemi különbségek elleni tiltakozásként megfizetett önkéntes adomány.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére