Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ausztrália kész Izrael fõvárosaként elismerni Jeruzsálemet

Forisek Ádám

2018.10.16. 06:28

Kedden közölte a hírt Scott Morrison miniszterelnök.
CANBERRA, 06:28

Kedden közölte a hírt Scott Morrison miniszterelnök.

Scott Morrison újságíróknak Canberrában azt mondta: változatlanul elkötelezett az ausztrál fél egy kétállami megoldás mellett, de Ausztrália nyitott arra, hogy Tel-Aviv helyett Jeruzsálemet ismerje el Izrael fővárosának.

Mint mondta, még nem született döntés arról, hogy Ausztrália izraeli nagykövetségét áthelyezzék Tel-Avivból Jeruzsálembe, de az e mellett szóló érvek "meggyőzőek". A kormányfő arra is kitért, hogy az ügyről még nem folytattak egyeztetést az Egyesült Államokkal, amely már megtette ezt a lépést.

Morrison egyúttal bejelentette, hogy Ausztrália részéről felülvizsgálják az Iránnal kötött nukleáris alkut, hogy lássák, elérte-e a célját.

E bejelentéssel a sydney-i öböl egyik jómódú körzetében esedékes szombati időközi képviselő-választás előtt hozakodott elő az ausztrál kormány. A körzet képviselője eddig a posztjáról augusztusban lemondott előző miniszterelnök, Malcolm Turnbull volt. Ausztráliának ebben a választókörzetében a legnagyobb a zsidó szavazók aránya, a kormány pedig Turnbull helyére David Sharma volt izraeli nagykövetet jelölte, aki maga javasolta Morrisonnak, hogy változtasson Izraellel kapcsolatos politikáján.

A kormányzó jobbközép pártszövetségnek mindenképp meg kell tartania ezt a mandátumot ahhoz, hogy megőrizhesse az egyfős parlamenti többségét, és jelöltjének egy erős, független politikussal szemben kell győzelmet aratnia.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére