Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ausztrália is Londonnal tárgyalna már, nem pedig Brüsszellel

Forisek Ádám

2019.07.28. 18:00

Donald Trump után az ausztrál miniszterelnök, Scott Morrison is átfogó szabadkereskedelmi megállapodásról tárgyalna Londonnal a Brexit után.

Mint ismert, Nagy-Britannia következő miniszterelnöke az egykori külügyminiszter, Boris Johnson lett. Az ausztrál miniszterelnök, Scott Morrison szerdán gratulált az új brit vezetőnek, és sok sikert kívánt neki azokhoz a kihívásokhoz, amelyeket Johnsonnak meg kell oldania – nyilatkozta a The Australian hírlapnak.

Fotó: AFP

Az Egyesült Királyság és Ausztrália közti kapcsolat kitűnő. Nincs kétségem afelől, hogy Boris és én ezt a viszonyt még szorosabbra fűzhetjük a Brexit után.

Morrison is hangsúlyozta, hogy az Egyesült Királyság gyakorlatilag addig nem kezdeményezhet tárgyalásokat más országokkal, amíg véget nem vet az EU-val közös vámuniónak, ám az ausztrál miniszterelnök szerint országa kész a lehető leggyorsabban megtenni a lépéseket azért, hogy megállapodást kössenek Londonnal a Brexit után.

Egy munkacsoportot már felállítottunk annak érdekében, hogy az összes lehetőséget megvizsgáljuk. Ez nagyban segít abban, hogy olyan gyorsan tudjunk lépni, amennyire csak lehetséges, ha esetleg az Egyesült Királyság hónapokon, vagy heteken belül kész megállapodni.

A két fél közti megállapodás legnagyobb nyertesei ausztrál szempontból a mezőgazdasági dolgozók lennének. Az Egyesült Királyság a nyolcadik legnagyobb kereskedelmi partnere Ausztráliának, a két ország közti kereskedelem egyes becslések szerint 15 milliárd fontra (azaz 5 billió forintra) rúg.

Scott Morrison mellett Donald Trump is bejelentette, hogy kormánya átfogó szabadkereskedelmi megállapodást helyezett kilátásba Londonnal. Az amerikai elnök szerint Nagy-Britannia európai uniós tagsága jelenleg megakadályozza egy ilyen megállapodás létrejöttét, de a britek kiválását (Brexit) követően a bilaterális kereskedelem jelentősen bővülhet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére