Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Átfordulhat a portugálok bevándorlásról alkotott képe: új migrációs útvonal nyílhat

888.hu ; MTI

2020.06.24. 13:44

Új, Portugálián át vezető migrációs útvonal nyílhat.

A dokumentum szerint 2019 decemberében nyolc, 2020 januárjában tizenegy, június 6-án hét, június 15-én huszonkét illegális bevándorlót fogott el a portugál parti őrség, mindannyiukat Algarve tartományban.

Mivel az országon eddig nem haladt át a nyugat-mediterrán útvonal, ez a jelenség meglehetősen szokatlan, és az érintett önkormányzatok máris kongatják a vészharangot – tették hozzá.

A várható hatások között említették, hogy megváltozhat a legális bevándorlást támogató politika.

Az intézet szerint ez két okból is bekövetkezhet: egyrészt a járvány miatti gazdasági visszaesés jelentős munkanélküliséget generálhat, amely egyes ágazatokban nélkülözhetővé teheti az addig ott alkalmazott bevándorlókat.

Másrészt, ha a marokkói embercsempészek Dél-Portugália partjait veszik célba, akkor ezen az új útvonalon nőhet az érkezésszám, ami az éledező turizmusra hátrányos következményekkel járhat.

Ha a probléma nem is változtatja meg a portugál nemzet befogadó attitűdjét, az arra adott elégtelen válasz – ahogy ezt egyes görög frontszigeteken már láthattuk – a közvetlenül érintett helyi lakosság körében elkeseredettséget, majd fokozódó ellenérzéseket szülhet

– fogalmaztak. Hozzátették: ennek már az országos pártpolitikára, és adott esetben a kül- és uniós politikára is hatása lehet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére