Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Aszad: az amerikai szankciók célja, hogy megfojtsák a szír népet

888.hu - MTI

2020.08.12. 20:36

Az elsöprő erejű új amerikai szankciók új szintre emelték a szíriai kormány elleni gazdasági háborút – jelentette ki Bassár el-Aszad szíriai elnök szerdán parlamenti beszédében. Hozzátette, hogy a büntetőintézkedések Washington régóta tartó erőfeszítései közé tartoznak, amelyek célja a szír nép életszínvonalának csökkentése, megfojtása.

Aszad a Caesar-törvényként ismert büntetőintézkedéseket tette felelőssé azért is, hogy a szíriai font értéke mélypontra zuhant, és a gazdasági helyzetük miatt aggódva sokan pánikszerűen dollárt kezdtek vásárolni.

Bassár el-Aszad szerint az Egyesült Államoknak szüksége van arra, hogy szélsőségesek, köztük az Iszlám Állam terroristái tevékenykedjenek a Közel-Keleten. Mint mondta, Washington a szankciós törvénnyel éppen a terroristáknak nyújt támogatást.

A szíriai elnök beszélt arról is, hogy a júliusi parlamenti választások előrelépést jelentettek az ország demokratikus fejlődésének útján.

Bassár el-Aszad, Szíria elnöke

Meg kell nyitnunk az őszinte párbeszéd lehetőségét a voksolást követően – hangoztatta.

Az 54 éves elnök egészségügyi okok miatt kénytelen volt röviden megszakítani az újonnan megválasztott törvényhozásban tartott beszédét. Az államfői hivatal tájékoztatása szerint Aszad pár perces szünetet tartott, mert kissé lecsökkent a vérnyomása, majd rendben folytatta felszólalását a parlamentben.

Az Egyesült Államokban 2019 decemberében hatályba lépett Caesar-törvény szankcionál mindenkit, aki megkönnyíti, hogy az Aszad-rezsim hozzájusson a különböző javakhoz, szolgáltatásokhoz, illetve megkönnyíti a rezsim katonai tevékenységét, olaj- és gáziparát segítő technológiák beszerzését. A törvény egyben szankciókkal sújtja azokat is, akik az újjáépítésben történő részvétel révén hasznot húznak a szíriai konfliktusból.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére