Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Aszad: az amerikai szankciók célja, hogy megfojtsák a szír népet

888.hu - MTI

2020.08.12. 20:36

Az elsöprő erejű új amerikai szankciók új szintre emelték a szíriai kormány elleni gazdasági háborút – jelentette ki Bassár el-Aszad szíriai elnök szerdán parlamenti beszédében. Hozzátette, hogy a büntetőintézkedések Washington régóta tartó erőfeszítései közé tartoznak, amelyek célja a szír nép életszínvonalának csökkentése, megfojtása.

Aszad a Caesar-törvényként ismert büntetőintézkedéseket tette felelőssé azért is, hogy a szíriai font értéke mélypontra zuhant, és a gazdasági helyzetük miatt aggódva sokan pánikszerűen dollárt kezdtek vásárolni.

Bassár el-Aszad szerint az Egyesült Államoknak szüksége van arra, hogy szélsőségesek, köztük az Iszlám Állam terroristái tevékenykedjenek a Közel-Keleten. Mint mondta, Washington a szankciós törvénnyel éppen a terroristáknak nyújt támogatást.

A szíriai elnök beszélt arról is, hogy a júliusi parlamenti választások előrelépést jelentettek az ország demokratikus fejlődésének útján.

Bassár el-Aszad, Szíria elnöke

Meg kell nyitnunk az őszinte párbeszéd lehetőségét a voksolást követően – hangoztatta.

Az 54 éves elnök egészségügyi okok miatt kénytelen volt röviden megszakítani az újonnan megválasztott törvényhozásban tartott beszédét. Az államfői hivatal tájékoztatása szerint Aszad pár perces szünetet tartott, mert kissé lecsökkent a vérnyomása, majd rendben folytatta felszólalását a parlamentben.

Az Egyesült Államokban 2019 decemberében hatályba lépett Caesar-törvény szankcionál mindenkit, aki megkönnyíti, hogy az Aszad-rezsim hozzájusson a különböző javakhoz, szolgáltatásokhoz, illetve megkönnyíti a rezsim katonai tevékenységét, olaj- és gáziparát segítő technológiák beszerzését. A törvény egyben szankciókkal sújtja azokat is, akik az újjáépítésben történő részvétel révén hasznot húznak a szíriai konfliktusból.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Az EU véglegesítette az orosz finomított kőolajtermékek vasárnaptól érvényes árplafonját

Véglegesen jóváhagyta az Európai Unió Tanácsa szombaton az Oroszországból származó vagy onnan exportált finomított kőolajtermékek árplafonjáról szóló megállapodást, amely február 5-én, vasárnap lép érvénybe.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére