Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Áramszünetek fenyegetnek Nyugat-Európában az amerikai befektetési bank szerint

888.hu, MTI

2021.11.06. 10:20

A Goldman Sachs kiemeli a magyar rezsicsökkentés vívmányát.

 

A cikk szerint elképzelhető, hogy Nyugat-Európában korlátozni fogják a gázfogyasztást, vagy újabb áremelések lesznek a télen.

Miközben Európa-szerte nem ritka, hogy a lakosságra terhelik a szolgáltatók az egekbe szökött nagykereskedelmi árakat, addig Magyarországon a rezsicsökkentés eredményeként az egyetemes szolgáltatásban a villamos energia és a földgáz árát jogszabályok rögzítik tartósan a legalacsonyabbak között – írta a lap.

Az újság közölte: október közepén mintegy 5 310 millió köbméter gáz volt a magyar tárolókban.

Ez meghaladja a kapacitás 84 százalékát és megfelel az elmúlt tíz év átlagának. Biztosított a folyamatos vezetékes ellátás is az október 1-jén életbe lépett, 15 évre szóló, a Gazprommal kötött földgázszállítási szerződés alapján, amelybe a korábbinál alacsonyabb árszabás került – írták.

Az Index egyik olvasójukra hivatkozva közben azt írja,

több hete készíti fel a lakosságot az osztrák sajtó egy esetleges áramkimaradásra az energiaválság nyomán.

A portál szerint az osztrák ORF közszolgálati csatorna tegnap is hosszas riportban elemezte, mi történik, ha például egyhetes áramszünet következik be, azonban már hosszú ideje foglalkoztatja az osztrák sajtót a kérdés. Szűk egy hónapja a Kronen Zeitung egy szakértő nyomán például arra figyelmeztetett, hogy az áramszünet bekövetkeztét nem lehet előre jelezni, az azonban bizonyos, hogy az energiatartalékok sok tekintetben már kimerültek, és a mai alternatívák nem állnak összhangban a fogyasztási szokásainkkal. Néhány nappal később a szövetségi védelmi minisztérium jelentésében „nagyon magasnak” minősítette az áramkimaradás kockázatát Ausztriában. Különösen vészjósló az osztrák mentőszolgálat jelzése, amely szerint áramhiány esetén csak 48 órán át tudnának érdemben működni jelen állás szerint.

Bécsben abban bíznak, hogy egy esetleges áramszünet esetén kvázi szigetként lehetnek ellátva. A Kronen Zeitung akkor arról számolt be, hogy a város számára megoldást jelenthet a simmeringi erőmű.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére