Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Áramkimaradásokat okoztak az antifasiszták Berlinben

Horváth Tamás

2020.07.02. 12:30

Utcai lámpákból vágták ki a kábeleket, majd épületeket és autókat rongáltak meg.

Míg Európa egyes országaiban igazából csak most kezd megerősödni az Antifa mozgalom, Németországban már évtizedek óta jelentős társadalmi bázissal bír a szélsőbaloldal.

A legradikálisabb, anarchista elemek gyakorlatilag saját kommunákat alakítottak ki a nagyvárosokban, amiket akár erőszak árán is védelmeznek a hatóságokkal szemben. Kedd este Berlinben a hírhedt Riga Strasse antifasisztái okoztak egy kis „galibát”: úgy gondolták, azzal, hogy az utcai lámpák kábeleit kivágják, hatékonyan tudnak lázadni a kapitalizmus és a fasizmus ellen.

Az akciójuk következtében több környékbeli utcában is áramkimaradások voltak, a sötétséget kihasználva pedig épületeket és autókat rongáltak meg, sőt még gyújtogattak és barikádot is építettek.

Berlin egyes negyedeiben szinte mindennapossá váltak az antifasiszta zavargások | Fotó: Bild

Nem sokkal éjfél után, amikor a rendőrség a helyszínre ért, nagyjából 20, feketébe öltözött antifasiszta oldott kereket, de egy órával később ismét akcióba lendültek, újabb házakat fújtak le graffitivel.

A hatóságoknak köszönhetően nagyjából hajnali fél 4-re helyreállt a rend, a berlini rendőrség szerint egyértelmű, hogy politikai indítéka volt a rongálásoknak.

A német titkosszolgálat egyébként nemrég figyelmeztette a közvéleményt, hogy az egyre gyakoribbá váló, szélsőbaloldaliak által elkövetett erőszakos bűncselekmények a jövőben akár gyilkosságba is torkollhatnak.

A politikai ellenfelek meggyilkolása sem elképzelhetetlen

– olvasható a Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV) riportjában.

(Bild nyomán)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére