Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Arab nyelvre oktatná a gyerekeket a francia oktatási miniszter

Forisek Ádám

2018.09.11. 16:33

Ez az eset is jól mutatja, hogy az illúzióknak nincs helye: ez nem integráció, hanem behódolás.

Franciaország oktatási minisztere egy televízióinterjúban hangoztatta azon álláspontját, miszerint a franciaországi gyermekek tantervébe be kellene tenni az arab nyelv oktatását. 

A miniszter, Jean-Michel Blanquer szerint a kínai és az orosz mellett az arab "az egyik legnagyobb civilizációs nyelv" a világon, és emiatt szerinte nem csak az arabul beszélő országokból származó gyerekeknek kell tanulniuk a nyelvet. 

Az eset elképesztően bizarr voltát teljesen jól leírja egy párizsi agytröszt, az Institut Montaigne felmérése: ez alapján azok a gyerekek, akik általános és középiskolában arabul tanulnak, sokkal nagyobb valószínűséggel fordulnak a szalafizmus felé. Ez az iszlám radikális szárnya, amely például a saría törvénykezés bevezetését hirdeti. Az intézet ezért arra kérte a francia kormányt, hogy az állami iskolai intézményekbe vezessék be az arab oktatását, hogy így fogják ki a szelet a szalafisták vitorlájából. 

Blanquer maga egyáltalán nem szólt egy szót sem arról, mik a lehetséges következményei a nyelvoktatás bevezetésének, de megtette ezt helyette Breziers jobboldali polgármestere: 

Ha ezt bevezetjük, azzal legitimálunk egy Franciaországon belüli párhuzamos társadalmat." 

A jobboldali Nemzeti Gyűlés pártjának egyik tagja szintén nem rejtette véka alá véleményét az igen bizarr javaslattal kapcsolatban: 

Egy normális országban a bevándorlókat arra kötelezik, hogy integrálódjanak, különösen úgy, hogy megtanulják a nemzet nyelvét. A mi országunkban pedig azt mondja az oktatási miniszter, hogy a francia gyerekek tanuljanak arabul."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére