Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Április óta egyre kevesebb fegyverrel támogatja az EU Ukrajnát

888.hu

2022.08.19. 14:40

Európa nagy országai kifogytak a lendületből.

 

A Politico szerint Európa hat legnagyobb országa júliusban nem ajánlott fel Ukrajnának katonai támogatást.

Ez annak a jele, hogy az európai védelmi politikában bekövetkezett történelmi változások ellenére az Ukrajnának nyújtott katonai támogatás csökkenhet, pont akkor, amikor Kijev kulcsfontosságú ellentámadást indít.

Az Egyesült Királyságra, Franciaországra, Németországra, Spanyolországra, Olaszországra és Lengyelországra vonatkozó, csütörtökön közzétett friss adatok a Kieli Világgazdasági Intézettől származnak.

Az adatok jól illusztrálják, hogy az európai nagyhatalmak nem tartanak lépést az Egyesült Államokból érkező katonai segélyekkel, Nagy-Britannia és Lengyelország kifogyott a lendületből. Ezt a véleményt katonai szakemberek és az Európai Parlament egyes képviselői az utóbbi időben egyre gyakrabban hangoztatják.

 

Christoph Trebesch, az Ukrajna támogatását nyomon követő csoport vezetője elmondta, hogy a szervezet adatai azt mutatják, hogy az ukránoknak nyújtott európai katonai támogatások április vége óta csökkenő tendenciát mutatnak.

 

Annak ellenére, hogy a háború kritikus szakaszba lépett, az új segélykezdeményezések elapadtak.”

– mondta.

Trebesch úgy érvelt, hogy az európai országoknak inkább az euróövezeti válsághoz, vagy a koronavírus-járványhoz hasonlónak kellene tekinteniük az ukrajnai háborút.

 

Ha összehasonlítjuk, hogy milyen gyorsan került elő a csekkfüzet, és mekkora összegek érkeztek, akkor ez ahhoz képest, amit Ukrajnának ajánlottak fel, elenyésző.”

– mondta.

Trebesch utalt az EU világjárvány helyreállítási alapjára, amely nagyjából 800 milliárd eurót tesz ki hitelek és támogatások formájában. Az Ukrajnának eddig nyújtott európai segélyek összességében ennek csak töredékét teszik ki.

 

Azt mondanám, hogy meglepően kevés, figyelembe véve, hogy mi forog kockán.”

– mondta.

Artis Pabriks lett védelmi miniszter nemrég a Politiconak azt mondta, hogy Franciaország és Németország, többet kellene tenniük Ukrajna Oroszország elleni harcáért.

 

Ha azt akarjuk, hogy a háború minél hamarabb véget érjen, akkor fel kell tenniük maguknak a kérdést, hogy vajon eleget tesznek?”

– mondta.

 

Riho Terras volt észt védelmi miniszter szerint, aki jelenleg az Európai Parlament tagja, Európának „fel kell ébrednie”, nem lesz béke, amíg nem győznek Oroszország ellen.

 

Ukrajnának hardverre van szüksége, nem forró levegőre.”

– mondta Daniel Fiott, a Vrije Universiteit Brussel európai védelmi elemzője.

Fiott szerint az elkövetkező hetek és hónapok próbára teszik Európa politikai és gazdasági hitelességét.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Harcot hirdetett a BBC elnöke a liberális elfogultság ellen

Harcot hirdetett a BBC elnöke a liberális elfogultság ellen

Meglepő és cseppet sem mulatságos kijelentést tett a Sunday Times-nak adott interjújában Richard Sharp. A BBC elnöke elismerte, hogy a független és hiteles tájékoztatásáért agyondicsért brit műsorszolgáltató „kemény harcot folytat a liberális elfogultság ellen”, ráadásul túlságosan London-központú.

A kormánynak az ellátásbiztonságért is harcolnia kell, a Twitter felfüggesztette Kanye West fiókját

A kormánynak az ellátásbiztonságért is harcolnia kell, a Twitter felfüggesztette Kanye West fiókját

Valamint jelentős élelmiszerromlással kell szembenézniük az élelmiszerláncoknak az áramkimaradás miatt Franciaországban.

Meloni: elfogadhatatlan, hogy az emberkereskedők irányítsák a migrációt

Párizs és Berlin szigorú befogadási politikát folytat, miközben Rómának nyitást diktál a tömeges migráció előtt – jelentette ki Giorgia Meloni, Olaszország jobboldali miniszterelnöke a La Repubblica című olasz napilapnak vasárnap.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére