Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Antirasszista okból száműzik a háromkirályokat az ulmi betlehemből

M. Kovács Róbert

2020.10.08. 11:30

Idén karácsonykor már nem állítják fel a háromkirályok faszobrait az ulmi nagytemplomban, mert a szerecsen napkeleti bölcset, Menyhértet ábrázoló figurát rasszistának ítélte az evangélikus gyülekezet. Az agymenés nonplusztultrája: a württembergi püspök „követendő útnak” tartja a döntést.

Lassan tényleg ott tartunk, hogy a történelem minden afro-származású alakja eltűnik a süllyesztőben.

Már a napkeleti bölcsek „szerecsenkirálya”, Menyhért sem ússza meg a PC nevében elszabadult történelem- és mítoszhamisítást.

Ja, és már át sem kell kelni az Atlanti-óceánon, hogy ilyen agymenést tapasztaljunk, Menyhértet ugyanis nem egy portlandi templomból, hanem a németországi Ulm nagytemplomából teszik ki – társaival együtt – az idei adventtől.

Ernst-Wilhelm Gohl egyházközségi elnök szerint

Melchior (Menyhért) faszobra a vastag ajkakkal és formátlan alkatával mai nézőpontból egyértelműen rasszistának tekinthető„,

ezért mostantól Menyhért társaival együtt nem kaphat helyet a Nagytemplom betlehemjében.

Ernst-Wilhelm Gohl egyházközségi elnök szerint Melchior (Menyhért) alakja mai nőzopont szerint rasszista, Fotó: Sebastian Gollnow/dpa

 

A közösség ezzel a döntéssel reagál a Németországban is egyre terjedő antirasszista nézetekre, ráadásul a jelek szerint a rendkívül megengedő evangélikus egyház segíti is ezek terjesztését, ugyanis

a háromkirályok eltávolításáról hozott ulmi döntést helyesli a württembergi egyházmegye elnöke is.

”Az az út, amelyre Ulmban léptek, helyes.„ – mondta Frank Otfried July püspök Stuttgartban a dpa hírügynökségnek.

A három faszobrot ismeretlen művész készítette mintegy száz évvel ezelőtt, és 50 éve került adományként az ulmi Nagytemplomba azzal a kitétellel, hogy minden évben állítsák ki őket a templom előtt betlehemben.

Ráadásul nem csak a templom betlehemjéből teszik ki a napkeleti bölcseket, hanem az adventi szertartásokból is, ugyanis a gyülekezet arról is döntött, hogy

ezentúl Jézus születésének történetét Lukács evangéliuma alapján mesélik, amelyben a megváltó jászol-böcsőjét csak pásztorok látogatják meg a betlehemi csillag útmutatása alapján, háromkirályokról Lukács története nem számol be.
Az már csak hab a tortán, hogy a magyarországi vélekedés szerint nem is Menyhért, hanem Boldizsár volt a „szerecsenkirály”, míg a németországi egyházak szerint Menyhért Arábiából származott, vagyis ő sem „szerecsen” volt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

7:59 – A nap legfontosabb hírei!

7:59 – A nap legfontosabb hírei!

Egy legendától búcsúzunk | Szanyi Tibor pártlapja felháborító cikket írt Varga Juditról | Orbán Viktor levele Soros Györgynek.

Nem engednek a nyomásnak a lengyelek: Morawiecki elutasította az EB-elnök javaslatát

Nem engednek a nyomásnak a lengyelek: Morawiecki elutasította az EB-elnök javaslatát

Elutasította Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő az Európai Bizottság (EB) elnöke, Ursula von der Leyen szerdai javaslatát arról, hogy az uniós költségvetési feltételrendszerről szóló lengyel és magyar kételyeket az Európai Unió Bírósága elé vigyék.

Letiltás: Soros lapja rettegni méltóztatott Orbán válaszától

Letiltás: Soros lapja rettegni méltóztatott Orbán válaszától

Meghökkentő helyzet állt elő az amerikai nyilvánosságban. A magát a szabadság és a demokrácia legfőbb zászlóvivőjeként aposztrofáló tengerentúli média víz alá nyomta saját szabályait.

Elhunyt Diego Maradona

Elhunyt Diego Maradona

Argentin sajtóhírek szerint hirtelen szívmegállás okozta a legendás futballista halálát.

Deutsch Tamás: Brüsszel élesítette a Soros-tervet

Deutsch Tamás EP képviselő az Európai Bizottság kedden bemutatott cselekvési tervére reagált a Facebookon.

Hónapok óta mantrázza ugyanazt migránsügyben az uniós biztos

Hónapok óta mantrázza ugyanazt migránsügyben az uniós biztos

2020. november 24.: A migránsok már most az európai társadalom részét képezik. 2020. május 18.: Sok olyan ember van köztünk, akik migrációs háttérrel rendelkeznek, és ők is közénk valók, a részeink.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére