Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Antirasszista okból száműzik a háromkirályokat az ulmi betlehemből

M. Kovács Róbert

2020.10.08. 11:30

Idén karácsonykor már nem állítják fel a háromkirályok faszobrait az ulmi nagytemplomban, mert a szerecsen napkeleti bölcset, Menyhértet ábrázoló figurát rasszistának ítélte az evangélikus gyülekezet. Az agymenés nonplusztultrája: a württembergi püspök „követendő útnak” tartja a döntést.

Lassan tényleg ott tartunk, hogy a történelem minden afro-származású alakja eltűnik a süllyesztőben.

Már a napkeleti bölcsek „szerecsenkirálya”, Menyhért sem ússza meg a PC nevében elszabadult történelem- és mítoszhamisítást.

Ja, és már át sem kell kelni az Atlanti-óceánon, hogy ilyen agymenést tapasztaljunk, Menyhértet ugyanis nem egy portlandi templomból, hanem a németországi Ulm nagytemplomából teszik ki – társaival együtt – az idei adventtől.

Ernst-Wilhelm Gohl egyházközségi elnök szerint

Melchior (Menyhért) faszobra a vastag ajkakkal és formátlan alkatával mai nézőpontból egyértelműen rasszistának tekinthető„,

ezért mostantól Menyhért társaival együtt nem kaphat helyet a Nagytemplom betlehemjében.

Ernst-Wilhelm Gohl egyházközségi elnök szerint Melchior (Menyhért) alakja mai nőzopont szerint rasszista, Fotó: Sebastian Gollnow/dpa

 

A közösség ezzel a döntéssel reagál a Németországban is egyre terjedő antirasszista nézetekre, ráadásul a jelek szerint a rendkívül megengedő evangélikus egyház segíti is ezek terjesztését, ugyanis

a háromkirályok eltávolításáról hozott ulmi döntést helyesli a württembergi egyházmegye elnöke is.

”Az az út, amelyre Ulmban léptek, helyes.„ – mondta Frank Otfried July püspök Stuttgartban a dpa hírügynökségnek.

A három faszobrot ismeretlen művész készítette mintegy száz évvel ezelőtt, és 50 éve került adományként az ulmi Nagytemplomba azzal a kitétellel, hogy minden évben állítsák ki őket a templom előtt betlehemben.

Ráadásul nem csak a templom betlehemjéből teszik ki a napkeleti bölcseket, hanem az adventi szertartásokból is, ugyanis a gyülekezet arról is döntött, hogy

ezentúl Jézus születésének történetét Lukács evangéliuma alapján mesélik, amelyben a megváltó jászol-böcsőjét csak pásztorok látogatják meg a betlehemi csillag útmutatása alapján, háromkirályokról Lukács története nem számol be.
Az már csak hab a tortán, hogy a magyarországi vélekedés szerint nem is Menyhért, hanem Boldizsár volt a „szerecsenkirály”, míg a németországi egyházak szerint Menyhért Arábiából származott, vagyis ő sem „szerecsen” volt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére