Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Antirasszista okból száműzik a háromkirályokat az ulmi betlehemből

M. Kovács Róbert

2020.10.08. 11:30

Idén karácsonykor már nem állítják fel a háromkirályok faszobrait az ulmi nagytemplomban, mert a szerecsen napkeleti bölcset, Menyhértet ábrázoló figurát rasszistának ítélte az evangélikus gyülekezet. Az agymenés nonplusztultrája: a württembergi püspök „követendő útnak” tartja a döntést.

Lassan tényleg ott tartunk, hogy a történelem minden afro-származású alakja eltűnik a süllyesztőben.

Már a napkeleti bölcsek „szerecsenkirálya”, Menyhért sem ússza meg a PC nevében elszabadult történelem- és mítoszhamisítást.

Ja, és már át sem kell kelni az Atlanti-óceánon, hogy ilyen agymenést tapasztaljunk, Menyhértet ugyanis nem egy portlandi templomból, hanem a németországi Ulm nagytemplomából teszik ki – társaival együtt – az idei adventtől.

Ernst-Wilhelm Gohl egyházközségi elnök szerint

Melchior (Menyhért) faszobra a vastag ajkakkal és formátlan alkatával mai nézőpontból egyértelműen rasszistának tekinthető„,

ezért mostantól Menyhért társaival együtt nem kaphat helyet a Nagytemplom betlehemjében.

Ernst-Wilhelm Gohl egyházközségi elnök szerint Melchior (Menyhért) alakja mai nőzopont szerint rasszista, Fotó: Sebastian Gollnow/dpa

 

A közösség ezzel a döntéssel reagál a Németországban is egyre terjedő antirasszista nézetekre, ráadásul a jelek szerint a rendkívül megengedő evangélikus egyház segíti is ezek terjesztését, ugyanis

a háromkirályok eltávolításáról hozott ulmi döntést helyesli a württembergi egyházmegye elnöke is.

”Az az út, amelyre Ulmban léptek, helyes.„ – mondta Frank Otfried July püspök Stuttgartban a dpa hírügynökségnek.

A három faszobrot ismeretlen művész készítette mintegy száz évvel ezelőtt, és 50 éve került adományként az ulmi Nagytemplomba azzal a kitétellel, hogy minden évben állítsák ki őket a templom előtt betlehemben.

Ráadásul nem csak a templom betlehemjéből teszik ki a napkeleti bölcseket, hanem az adventi szertartásokból is, ugyanis a gyülekezet arról is döntött, hogy

ezentúl Jézus születésének történetét Lukács evangéliuma alapján mesélik, amelyben a megváltó jászol-böcsőjét csak pásztorok látogatják meg a betlehemi csillag útmutatása alapján, háromkirályokról Lukács története nem számol be.
Az már csak hab a tortán, hogy a magyarországi vélekedés szerint nem is Menyhért, hanem Boldizsár volt a „szerecsenkirály”, míg a németországi egyházak szerint Menyhért Arábiából származott, vagyis ő sem „szerecsen” volt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Egy ország szurkol Szoboszlaiék újabb sikeréért

Egy ország szurkol Szoboszlaiék újabb sikeréért

Újabb bravúrra készül az elmúlt években ténylegesen hihetetlen és sikeres történetet író magyar labdarúgó-válogatott. Hétfőn este a Puskás Arénában csak egy aprócska pontot kell szerezni Olaszország ellen ahhoz, hogy a csapat bejusson a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe. Persze az sem lenne nagy baj, ha az angolok és a németek után az olaszok skalpját is megszereznénk.

Fidesz-győzelem a miskolci időközi választáson

Időközi választást tartottak vasárnap Miskolc 3-as számú egyéni önkormányzati választókerületében. A választáson óriási fölénnyel, a szavazatok 56,24%-nak megszerzésével a Fidesz-KDNP jelöltje, Barta Gábor nyert.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére