Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Annyira akarják Clintont, hogy újraszámolják a wisconsini szavazatokat is

Bokor Gábor

2016.12.09. 23:38

Nincs vége a dilinek a tengerentúlon, ugyanis a bíróság engedélyezte, hogy újraszámolják az államban leadott szavazatokat.
MADISON, 23:38

Nincs vége a dilinek a tengerentúlon, ugyanis a bíróság engedélyezte, hogy újraszámolják az államban leadott szavazatokat.

Bár újraszámolják a szavazatokat Wisconsin államban, akkor sincs reális esélye a győzelemre Clintonnak, ha Michiganben és Pennsylvaniában is újraszámolják azokat, előbbit egyébként le is állította a bíróság.

James Peterson bíró volt az, aki elrendelte, hogy ismét meg kell nézni, ki kire voksolt a novemberi voksoláskor. Az ítélethozatalkor kifejtette, hogy az újraszámlálás őrzi majd meg a választások tisztaságát és sérthetetlenségét.

Bár Clinton összességében több szavazatot nyert, azokban a kulcsfontosságú államokban, melyek az elektori gyűlés többségét adják, alulmaradt. Bár két, Trump-hű csoport december elején mindent megtett, hogy megakadályozza az újraszámlálást, nem jártak sikerrel.

Jill Stein, a zöldek mindössze 0,4 százalékot, azaz kicsivel több mint kilencezer voksot szerző elnökjelöltje adta be az indítványt, hogy megbizonyosodjon róla, hogy a választás tiszta volt.

Donalt Trump a Twitter-oldalán tiltakozott többször amiatt, mert más államok is szorgalmazzák a voksok átnézését.

Az újraszámolt szavazatokból kiderült, hogy mindössze hatvan téves szavazat történt, amelyeket jóvá kellett írni Clinton javára. A Zöldek azért nyújtották be indítványukat, mert szerintük a szavazógépek meg voltak hekkelve.

(Express)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére