Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Angliában hátrányból indulnak a fehér fiúk az egyetemi felvételin

888.hu

2022.05.14. 11:00

Egy a cambridge-i egyetemen tanító professzor szerint a fehér fiúk hátrányos helyzetbe kerülnek a felvételi eljárásnál, a „kiváltságok” elleni kultúrharc miatt.

 

David Abulafia professzor szerint az állami iskolákból jelentkezők előnyben részesítése a „jól képzett, magániskolákból érkező versenytársakkal” szemben az utóbbi néhány évben vált „nyilvánvalóvá”, de ez már régóta így van.

Erről írt a Spectator nevű angol lapban.

Szerinte az egyetemi felvételik a kultúrharcok újabb színterévé váltak, ahol a „fehér”, a „férfi” és a „kiváltságos” a rosszallás kifejezései, amelyeket az igazságtalanság igazolására kapcsolnak össze.

 

A professzor amellett érvelt, hogy az „elképzelt osztály” ne határozza meg, hogy egy jelentkező megkapja-e a helyet, és azt javasolta, hogy az iskolák nevét távolítsák el a jelentkezési lapokról.

Ő úgy gondolja, hogy „az igazán hátrányos helyzetű jelentkezők vitathatatlanul a kiváló magániskolákból érkező fehér férfiak”.

A szép új világban tehát a jó iskolákból jövő tehetséges angol fiúkat már nem látják olyan szívesen az egyetemen. Csak azért, mert fehérek, férfiak és rendezett környezetből jönnek.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Jobboldali fordulat világszerte

Jobboldali fordulat világszerte

Mindenkinek elege lesz lassan a baloldalból?

Titoksértéssel gyanúsítják a Gazprom-érdekeltségbe tartozó vállalat alkalmazottait

Szolgálati titkok megsértésével és Románia ásványkincseiről szerzett minősített adatok jogosulatlan kiszolgáltatásával gyanúsítja a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni román ügyészség (DIICOT) az orosz Gazprom Nyefty által ellenőrzött szerb NIS Petrol több alkalmazottját – írta kedden az Adevarul hírportál.

Zelenszkij a Twitteren szólt be Elon Musknak

Az ukrán elnök sűrű teendői közepette is szán időt egy kis trollkodásra.

Megáll az idő

Megáll az idő

Súlyos problémára világított rá a HVG a népszámlálással kapcsolatban. A kérdőívben a nemünket – maradi módon – csak férfiként, illetve nőként határozhatjuk meg. Nem egészen egyértelmű, hogy születési nemet vagy a nemi identitást kell megadni, nincs olyan opció, hogy valaki nem akar (vagy nem tud) válaszolni. Azaz a nem bináris emberek rá vannak kényszerítve, hogy olyan kategóriába sorolják magukat, amely nem tükrözi identitásukat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére