Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Anglia is megadóztatja a techóriásokat

Csordás Bettina

2018.10.30. 13:18

Philip Hammond brit pénzügyminiszter közölte, hogy 2020-tól a technológiai gigavállalatokat új digitális adókkal sújtják. A Google-t, a Facebookot és az Amazont biztosan érintik majd az új adók.
LONDON, 13:18

Philip Hammond brit pénzügyminiszter közölte, hogy 2020-tól a technológiai gigavállalatokat új digitális adókkal sújtják. A Google-t, a Facebookot és az Amazont biztosan érintik majd az anyagi "megszorítások".

A friss gazdasági előrejelzések szerint a brit gazdasági növekedés a következő pár évben 1,5 százalék körül mozog majd, egyes előrejelzések ennél alacsonyabb növekedéssel számolnak.

A brit gazdaság nem engedheti meg magának a gazdasági visszaesés lehetőségét"

– mondta a brit pénzügyminiszter, Philip Hammond.

Az új adótervezet az online tér keresőmotorjait, a közösségi médiaplatformokat és az online piactereket egyaránt érinti. Tehát a Google, a Facebook és az Amazon biztosan nem kerülheti el az új adók megfizetését.

Az ebből származó bevételek azonban nem profitorientáltak, a brit gazdaság ezzel a veszteséges vállalatokat segítené, akiket ezáltal alacsonyabb adók megfizetésére kötelezne.

Tehát a kedvezményes adókulcs a kevésbé sikeres vállalatoknak hozhat fellendülést.

A globális techcégekkel szemben ez egy fair megállapodás. Vegyék ki a saját részüket a tortából"

– mondta Philip Hammond.

A pénzügyminiszter szerint a technológiai óriások túl kevés adót fizetnek az európai piacokon ahhoz képest, hogy termékeiket és szolgáltatásaikat nagyrészt itt értékesítik.

A legújabb adótervezet a brit gazdaságnak évi 400 millió dollár többletbevételt jelent, amit az Egyesült Királyság a kevésbé sikeres vállalkozások fellendítésére fordít majd. Eddig egyedüliként Spanyolország alkalmazza ezt az új adónemet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére