Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Angela Merkel köszöntõje arab felirattal

Sümeghi Lóránt

2015.12.24. 19:28

Az integrációért felelõs német államminiszter szerint feliratozni kellene arab nyelven a német államfõ karácsonyi és a kancellár újévi televíziós beszédét.
BERLIN, 19:28

Az integrációért felelős német államminiszter szerint feliratozni kellene arab nyelven a német államfő karácsonyi és a kancellár újévi televíziós beszédét.

Aydan Özoguz államminiszter asszony szerint szép lenne, ha a bevándorlók is érthetnék, hogy Németország hogyan is ünnepli a karácsonyt. Ebből kifolyólag érdemes lenne a közszolgálati televízióknál elérhetővé tenni az idegen nyelvű feliratokat a szövetségi elnök karácsonyi televíziós beszédénél és a kancellár újévi üdvözleténél is.

A felvételekhez például arab feliratokat kellene készíteni"

– fejtette ki megosztó álláspontját a szociáldemokrata pártot képviselő integrációs államminiszter asszony.    

A migránsok első számú célpontjaként számon tartott Németországban egyébként az elmúlt hónapokban egyre gyakoribbak a menekülttáborokat célzó gyújtogatások. A legfrissebb összegzések szerint több mint 600 ilyen eset szerepel a német rendvédelmi szervek nyilvántartásaiban. A német állam bukott bevándorlás-politikája nagyban hozzájárult, hogy a lakosság jó része elveszítette bizalmát a nagyobb pártokban, ezáltal közvetetten ahhoz is, hogy előretörtek a szélsőjobboldali német pártok is.

Joachim Gauck, német szövetségi elnök beszédét december 25-én, este sugározza a német, országos közszolgálati televízió. Az elnök nyílt vitát sürgetett a menekültválság kezeléséről, miközben hangsúlyozta, hogy a vita nem az együttélés zavaráról tanúskodik, hanem a demokrácia részét képezi. 

Az elnök szerint ügyelni kell arra is, hogy a migráció jelentette kihívás ne vezessen megosztottsághoz, a döntéshozóknak pedig olyan intézkedéseket kell tenniük, amelyek tekintetbe veszik polgáraink jólétét, de nem hagyják figyelmen kívül a bevándorlókat. 

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére