Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pert indítottak szexuális visszaélés miatt András yorki herceg ellen

888.hu

2021.08.10. 10:40

A Jeffrey Epsteint feljelentő nők egyike most Erzsébet királynő fiát perli szexuális visszaélés miatt.

 

A Jeffrey Epsteint feljelentő nők egyike, Virginia Giuffre hétfőn egy manhattani bíróságon szexuális visszaélés miatt pert indított András yorki herceg ellen, azt állítva, hogy Erzsébet királynő fia megerőszakolta őt még 17 éves korában.

Felelősségre vonom András herceget azért, amit velem tett”

– írta közleményében Giuffre.

András herceg szóvivői és jogászai egyelőre nem kommentálták az ügyet.

A brit uralkodócsalád tagja 2019-ben a BBC brit műsorszolgáltatónak azt mondta: nem emlékszik rá, hogy találkozott volna vádlójával, és határozottan tagadta a nemi erőszakra vonatkozó állításokat. A jelenleg

61 éves András herceg a legbefolyásosabb emberek egyike, akik kapcsolatban álltak Jeffrey Epsteinnel,

akit a manhattani ügyészség 2019 júliusában több tucat lány és nő szexuális kizsákmányolásával vádolt meg. Epstein később öngyilkos lett a börtönben. A férfit korábban már elítélték egy 14 éves lány ellen elkövetett szexuális bűncselekmény miatt.

Giuffre elmondta: András herceg Epstein kerítője és volt barátnője, Ghislaine Maxwell londoni otthonában, illetve Epstein manhattani és Virgin-szigeteki otthonában is szexuális visszaélést követett el ellene.

A vádak szerint Maxwell segített felhajtani fiatalkorú lányokat Epsteinnek, aki aztán a lányokat befolyásos és gazdag barátai rendelkezésére bocsátotta. Maxwell tárgyalása novemberben kezdődik.

Giuffre rámutatott: nyílt és burkolt fenyegetésekkel kényszerítették az aktusra, és gyakorlatilag szexrabszolgaként tartották. Kiemelte: rettegett tőle, hogy verés vagy halál vár rá, illetve a hozzá közel állókra, ha nem enged a nyomásnak.

„András vagyona, hatalma, helyzete és kapcsolatai lehetővé tették, hogy kihasználjon egy rémült, gyámoltalan gyermeket, akinek nem volt jelen senkije, hogy megvédje” – állt Giuffre keresetében, amelyet ügyvédje, David Boies írt alá.

A keresetben aláhúzták:

András herceg tudott róla, hogy áldozata kiskorú, de ez sem tartotta vissza.

Az Epstein-botrány miatt a yorki herceg 2019-ben bejelentette, hogy visszavonul a brit királyi család magas rangú tagjaként végzett közéleti tevékenységétől.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére