Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amikor a Vöröskereszt kezet nyújt az Iszlám Államnak

Sümeghi Lóránt

2015.12.08. 16:33

Szokatlan kezdeményezést vállalt magára a Nemzetközi Vöröskereszt: a szervezet az Iszlám Állam felségterületén ragadt civil lakosságnak nyújtana segítséget.
GENF, 16:00

Szokatlan kezdeményezést vállalt magára a Nemzetközi Vöröskereszt: a szervezet az Iszlám Állam felségterületén ragadt civil lakosságnak nyújtana segítséget.

A nemzetközi humanitárius segélynyújtó szervezet nagy erőket fordít arra, hogy párbeszédet alakítson ki a terrorszervezettel. Jelenleg mintegy 10 millió civil él az Iszlám Állam által ellenőrzött területeken, ebből kifolyólag a Vöröskereszt úgy vélekedik, hogy sok embernek szüksége lenne a nyugati gyógyszerekre és ellátásra.

A Nemzetközi Vöröskereszt pontosan olyan eseményekre specializált szervezet, amikor a pártatlanság, a semlegesség és az emberiesség elvei alapján kell azonnali, embereket megsegítő tevékenységet végezni. Háborúkban, természeti katasztrófák idején, vagy akár békeidőszakokban is társadalmilag hasznos munkát végez a szervezet.

Mi csupán 10 milliónyi szenvedő embert látunk. Aggódunk, hogy mi fog velük történni.”

– fejtette ki álláspontját a szervezet ügyvezető igazgatója, Yves Daccord.

A nemzetközi segélynyújtás nem egy egyszerű feladat, ugyanis sok esetben kénytelenek teljes mértékben megbízni az ott tartózkodó – sok esetben terroristákból álló – fegyveres erőkben. Az ehhez hasonló veszélyzónákban a Vöröskereszt dolgozói is teljes mértékben ki vannak szolgáltatva a helyi erők cselekedeteinek.

Nagyon hosszú és nehézkesek a tárgyalási folyamatok. Az ember nem tud egy pár nap alatt beszélő viszonyt és bizalmat kiépíteni a Boko Harammal, vagy az Iszlám Állammal”

– folytatta a szervezet igazgatója.

A szervezet munkatársai az ilyen missziók során rendkívüli veszélyes dologra vállalkoznak, ugyanis teljes mértékben ki vannak szolgáltatva a helyi erők cselekedeteinek. A Nemzetközi Vöröskereszt önkéntesei közül, a négy éve tartó szíriai polgárháborúban eddig 49-en vesztették életüket.

(Your Middle East)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére