Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amikor a Vöröskereszt kezet nyújt az Iszlám Államnak

Sümeghi Lóránt

2015.12.08. 16:33

Szokatlan kezdeményezést vállalt magára a Nemzetközi Vöröskereszt: a szervezet az Iszlám Állam felségterületén ragadt civil lakosságnak nyújtana segítséget.
GENF, 16:00

Szokatlan kezdeményezést vállalt magára a Nemzetközi Vöröskereszt: a szervezet az Iszlám Állam felségterületén ragadt civil lakosságnak nyújtana segítséget.

A nemzetközi humanitárius segélynyújtó szervezet nagy erőket fordít arra, hogy párbeszédet alakítson ki a terrorszervezettel. Jelenleg mintegy 10 millió civil él az Iszlám Állam által ellenőrzött területeken, ebből kifolyólag a Vöröskereszt úgy vélekedik, hogy sok embernek szüksége lenne a nyugati gyógyszerekre és ellátásra.

A Nemzetközi Vöröskereszt pontosan olyan eseményekre specializált szervezet, amikor a pártatlanság, a semlegesség és az emberiesség elvei alapján kell azonnali, embereket megsegítő tevékenységet végezni. Háborúkban, természeti katasztrófák idején, vagy akár békeidőszakokban is társadalmilag hasznos munkát végez a szervezet.

Mi csupán 10 milliónyi szenvedő embert látunk. Aggódunk, hogy mi fog velük történni.”

– fejtette ki álláspontját a szervezet ügyvezető igazgatója, Yves Daccord.

A nemzetközi segélynyújtás nem egy egyszerű feladat, ugyanis sok esetben kénytelenek teljes mértékben megbízni az ott tartózkodó – sok esetben terroristákból álló – fegyveres erőkben. Az ehhez hasonló veszélyzónákban a Vöröskereszt dolgozói is teljes mértékben ki vannak szolgáltatva a helyi erők cselekedeteinek.

Nagyon hosszú és nehézkesek a tárgyalási folyamatok. Az ember nem tud egy pár nap alatt beszélő viszonyt és bizalmat kiépíteni a Boko Harammal, vagy az Iszlám Állammal”

– folytatta a szervezet igazgatója.

A szervezet munkatársai az ilyen missziók során rendkívüli veszélyes dologra vállalkoznak, ugyanis teljes mértékben ki vannak szolgáltatva a helyi erők cselekedeteinek. A Nemzetközi Vöröskereszt önkéntesei közül, a négy éve tartó szíriai polgárháborúban eddig 49-en vesztették életüket.

(Your Middle East)

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Isten éltesse az apákat!

Június harmadik vasárnapján, azaz idén június 16-án ünnepeljük az apák napját. Isten éltesse őket!

The speech that put Viktor Orbán on the map of politics

The speech that put Viktor Orbán on the map of politics

Thirty years ago, on this day, Imre Nagy, the communist Prime Minister of the era and one of the few who understood that Hungarians had enough of the Soviet rule, was rehabilitated and reburied with full honours. Viktor Orbán’s speech at Imre Nagy’s reburial became a symbol of what Orbán has been standing for these past 30 years and played a key role in the collapse of the Stalinist regime.

Harminc éve tart a rendszerváltó harc

Harminc éve tart a rendszerváltó harc

Ma ugyanazok a baloldaliak mondják azt, hogy Európai Egyesült Államokra van szükség, akik 30 évvel ezelőtt még a Szovjetunióban hittek. A rendszerváltás árulói pedig már harminc évvel ezelőtt is ugyanazok a liberálisok voltak, akik akkor és ma is Soros ideáinak a legelkötelezettebb hívei.

Bogár László: „annyi volt a rendszerváltás, mint Aliz, a guminő”

Bogár László: „annyi volt a rendszerváltás, mint Aliz, a guminő”

Rendhagyó beszélgetés Bogár László közgazdásszal a rendszerváltozás nevű folyamatról, arról, hogy hogy is ment ez harminc éve, és még azelőtt; arról, hogy mi is az a szocializmus; hogy hogyan szorított kést az SZDSZ az MDF-esek torkához, és hogy mi volt a jelentősége Orbán Viktor harminc évvel ezelőtti beszédének.

Így emlékezett Orbán Viktor Nagy Imrére

Hivatalos Facebook oldalán közzétett videójában rótta le kegyeletét Nagy Imre, Magyarország miniszterelnöke előtt Orbán Viktor.

Harminc éves a magyar rendszerváltás

Harminc éves a magyar rendszerváltás

Infovideóban foglaltuk össze a lényeget.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére