Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ami a biztonságot illeti, Budapest köröket ver az európai nagyvárosokra

Sümeghi Lóránt

2019.06.12. 12:40

A brit külügy tavasszal frissítette a nyári időszakban külföldre utazó állampolgárai számára elérhető hasznos tudnivalókat. Amíg a német, francia, belga és spanyol nagyvárosok kiemelt biztonsági kockázatként szerepelnek, addig szerencsére Magyarország és Budapest kapcsán semmilyen ilyen információ nem szerepel.

Nagyon úgy tűnik, hogy hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy miközben Nyugat-Európában állandó a terrorveszély, addig Magyarország most már évek óta az egyik legbiztonságosabb turistacélpont. Három évvel ezelőtt épp az Express című brit napilap számolt be erről, amely több száz európai kormányzati forrást és információt is felhasznált annak érdekében, hogy a nyugat-európai nyaralni vágyóknak hű képet fessen a rájuk leselkedő veszélyekkel kapcsolatban. Nem véletlen, hiszen a korábbi párizsi, brüsszeli, barcelonai és nizzai terrortámadások után egyre több külföldinek elment a kedve az eddig közkedvelt turistaparadicsomok látogatásától.

Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa

Németh Szilárd a polgári napilapnak elmondta, hetente több mint kétszáz illegális bevándorlót fognak el a katonák és a rendőrök a déli határokon a nyári időszakban, ezért is volt szükség a honvédség segítségére. Továbbá a megnövelt katonai költségvetésből a már ismert haditechnikai beszerzések mellett új önjáró lövegeket és páncéltörő eszközöket is vesznek a honvédségnek.

Idén sem más a helyzet, ugyanis a Nagy-Britannia külügyminisztériuma által közzétett brit állampolgárokra vonatkozó biztonsági ajánlások gyűjteménye alapján Magyarország továbbra is köröket ver a népszerű nyugat-európai országokra. Mint olvasható, Németország, Belgium, Franciaország és Spanyolország turisztikai szemszögből egyáltalán nem kockázat nélküli, ugyanis mindegyik ország kapcsán elhangzik, hogy

nagy a valószínűsége annak, hogy terrortámadás következhet be.

Ezzel szemben – természetesen az általános belbiztonsági ismertetőn túl – Magyarországgal összefüggésben semmilyen figyelmeztető információ nincs megjelenítve, ami a terrorveszélyt illeti. Mint írják,

bár sehol sem zárható ki, de Magyarországon nincs történelme a terrorizmusnak.

Korábban megírtuk, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára épp tegnap adott egy interjút, melyben kifejtette, hogy a kormány még soha nem költött ennyit a magyarok biztonságára. A 2020-as költségvetésben 173 milliárd forinttal többet lehet erre a célra fordítani, mint idén. A honvédelmi tétel 103 milliárddal múlja felül a 2019. évit. A HM 20 százalékkal nagyobb összegből, 616 milliárd forintból gazdálkodhat jövőre. Németh Szilárd szerint többek között ez is szavatolja azt, hogy Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb helye maradjon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére